Bolnica
Tanjug/Sava Radovanović
Bolnica

Tanjug/Sava Radovanović

Nagrabusio - Ilustracija, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Doktori iz bolnice u Eseksu našli su se na pod istragom nakon što su uradili operaciju na pogrešnom testisu pacijenta. Ovo nije prvi put da doktori iz te bolnice prave takve greške što najbolje ilustruje primer Endrua Lejna (63).

Lejn je u martu 2013. godine došao u bolnicu na rutinsku operaciju tokom koje je zaražen bakterijom koja jede meso. Posledica ozbiljne infekcije koju je imao bila je amputacije dela penisa. Kako je pacijent naveo kasnije u tužbi koju je podneo, ostalo mu je samo tri centimetra penisa.

- Moja žena i ja smo zajedno 18 godina i imali smo normalan seksualan život. Želja je još tu, ali ovo malo što je ostalo ne funkcioniše više. Znam da me ona voli, ali ja se osećam kao da nisam muškarac - kaže on.

Tužbu je, naravno, dobio, kao i šestocifrenu odštetu.

Iz bolnice su izjavili da razumeju brigu pacijenata, ali da njihovi rezultati, tačnije, smanjeni indikatori mortaliteta pokazuju da bolnica vodi računa o svojim pacijentima, kao i da se greške ponekad dešavaju.

Komentari (1)

VladimirR

11.09.2018 08:14

Moglo je i gore biti. Da mu je ostalo 6 cm a cifra koju je dobio da bude trocifrena. Ovako će makar žena moći da se uteši ako ne može on.