Rodna kuća Adolfa Hitlera
Youtube/Printscreen
Rodna kuća Adolfa Hitlera

Youtube/Printscreen

Rodna kuća Adolfa Hitlera, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Konačno je odlučena sudbina rodne kuće Adolfa Hitlera

* U nju će se useliti policija

* Zgradu je preuzela austrijska država

Odluka o budućnosti rodne kuće Adolfa Hitlera u mestu Braunau u Austriji, nakon više godina nejasnoća i sudskih sporova, konačno je doneta - u nju će se useliti policija.

Plašili su ga se i nacisti! Ovaj zlotvor je odgovoran za nezapamćene zločine, a istorija ga je potpuno zaboravila!

AUTOR: Kurir; D.K. DATUM I VREME: 02.10.2019. 21:48 Tokom suđenja u Nirnbergu Tužilaštvo je pretražilo more dokumenata koja sadrže dokaze o zverstvima zbog kojih se zločincima Trećeg rajha sudilo, ali nisu mogli da pronađu mnogo o komandantu Ernstu Kaltenbruneru.

Zgradu je u avgustu preuzela austrijska država, a konkurs o novom izgledu zdanja biće raspisan za arhitekte širom Evrope. U kuću će, kako je odlučeno, biti smeštena opštinska komanda policije i policijska stanica Braunau.

Pročitajte još:

Odluka je obrazložena stavom da bi na taj način konačno mogao da bude prekinut takozvani "nacistički turizam" iz cele Evrope.

Naime, nacisti iz svih delova starog kontinenta dolazili su u Braunau da pogledaju rodnu kuću Hitlera, a Austrija veruje da će, kada se u kuću useli policija, neonacisti izbegavati da se tom zdanju poklone.

Više godina je država vodila pravni spor sa vlasnicom kuće, a na kraju je parlament 2016. godine doneo odluku da se to zdanje nacionalizuje.

Voditelj i statisti besni, hteli da ga zadave! Sin doktora Mengelea otkrio jezive detalje iz očevog života! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Istorijski zabavnik/V.M. DATUM I VREME: 18.11.2019. 22:13 Užas šta je sve radio. Sin Ralf i otac Jozef Mengele, Foto: Youtube/Printscreen * Jozef Mengele poznat i kao "Anđeo smrti" bio je lekar * On se zbog svog rada u Aušvicu i drugim logorima i danas smatra jednim od najvećih monstruma koji su ikada živeli * Spada u red nacista koji nikada nisu odgovarali za svoje zločine Nakon kraha Nemačke 1945.

Vlasnica ove nekretnine ulagala je brojne žalbe, a poslednja je odbačena u avgustu ove godine, čime je konačno rešena sudbina kuće.

Pročitajte još:

Ministarstvo unutrašnjih poslova je od kraja Drugog svetskog rata, kako bi izbeglo da kuća postane stečište nacista, zakupilo zdanje uz visoku kiriju, pa se tražilo konačno rešenje.

- Time što će policija ubuduće koristiti kuću uputićemo nedvosmislen signal da se tom zdanju oduzima simbolika sećanja na nacizam - rekao je ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešorn.

BONUS VIDEO: NADREALNA SCENA U KNEZA MILOŠA! Ovakvu vožnju usred saobraćajnog špica nikad niste videli!