Ukrajinska vojska
Youtube/Printscreen
Ukrajinska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Predgrađa Gorlovke su pod jakom vatrom ukrajinskih oružanih snaga. Gradonačelnik pograničnog grada DPR Ivan Prihodko objavio je to "Ruskom proleću".

Takođe, apelovao je na stanovnike Gorlovke da budu oprezni.

Da li je moguć mir u Donbasu?

 

- Nekoliko minuta granatirana su područja sela Širokaja Balka i Gagarina sa strane Novgoroda. Pre toga, bilo je nekoliko ozbiljnih prekida u regionu Čigari - rekao je Prihodko o situaciji.

Treba napomenuti da, po pravilu, miniranje ukrajinskih militanata u Donbasu na njihovim položajima dovodi do toga da oni otvaraju vatru na teritoriju DPR-a.

Ovu praksu, kako bi opravdali svoje gubitke zbog navodnog granatiranja od strane branitelja Donbasa, neprestano beleže predstavnici Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (JCCC). Međutim, to ne sprečava militante da nastave sa svojim otvorenim lažima i granatiranjem republike Donbas.

Osvajače ne zaustavlja činjenica da su civili zauzeti pripremama za novogodišnje i božićne praznike i najviše bi voleli da ih provedu u miru i spokoju, bez straha za život.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Gazda Jezda

28.12.2020 19:43

Ljudi bre žele oslobađati svoju zemlju UKRAINU onda oni ne mogu biti osvajači! Kad je Srbija čistila KiM, nije mogla biti osvajač na svojoj zemlji... Hrvati oslobađali Hrvatsku nisu mogli biti osvajači. Malo mozganja i eto istine, a emocije malo spustiti.

trozubac

28.12.2020 22:49

Dombas je nepravedno dat da bude pod Ukrajnom iako je vekovima bio ruski. To vam je kao kad Bugari hteli jug Srbije koji nije njihov ali je bio prevarom tj ratom im dodeljen kao okupaciona zona. Dombas mora da se pripoji matici i tacka.