Debata Tramp-Bajden
EPA
Debata Tramp-Bajden

EPA

Foto: EPA

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel boravi u poseti lokalnoj srpskoj zajednici u Viskonsinu, gde je potvrdio da će američki predsednik Donald Tramp posetiti Srbiju i objavio kada će se to dogoditi.

Njegova poseta izazvala je veliku pažnju, a među brojnim komentarima na fotografije koje je Grenel postavio na Instagramu, bio je i onaj da je "više Srba došlo da podrži Trampa nego što se okupi na Bajdenovim mitinzima".

Grenel se obratio na skupu u američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i Inicijative "Srbi za Trampa 2020" uz kongresmena Brajana Stejla.

Grenel se privatno sastao i sa uvaženim predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, gde je bilo reči o skoro potpisanom sporazumu u Beloj kući, o implementaciji sporazuma i planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja, saopšteno je iz Inicijative "Srbi za Trampa 2020", prenosi Tanjug.

Veoma smo ponosni na ono što smo uradili na približavanju Beograda i Prištine u razgovorima o ekonomiji, rekao je specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel u obraćanju lokalnoj srpskoj zajednici.

Grenel je preneo i poruku predsednika Donalda Trampa srpskoj zajednici u Viskonsinu da je sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene.

Podsetio je na poziv koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio Trampu da poseti Beograd.

- Predsednik je rekao ići ću, pošto pobedim na izborima, ići ću kao predsednik SAD - preneo je Grenel, prenosi Kosovo onlajn.

Govoreći o odnosima Beograda i Prištine on je rekao da su obe strane pozvane da se fokusiraju na ekonomiju.

- Rekao sam obema stranama da imamo puno političkih tema za razgovor i možemo da nastavimo da se svađamo oko simbolike i politike još 20 godina, ali hajde da uradimo nešto što Tramp radi najbolje, a to je rast ekonomije. Dajmo nadu mladim ljudima u regionu da mogu da ostanu tu, a ne da idu u Mađarsku ili Nemačku. Dovedimo neke američke, evropske kompanije na Balkan - kazao je Grenel.

Ričard Grenel

Tanjug / AP

Ričard Grenel, Foto: Tanjug / AP

On je rekao da je ponosan i na to što se u Vašingtonskim sporazumom srpska vlada složila oko diversifikacije u energetici, navodeći da je to "pobeda za SAD, jer je do sada 100 odsto energenata u Srbiju dolazilo Rusije".

- Ponosni smo na naš rad za Kosovo i Srbiju i region i ne mogu biti ponosniji što sam došao u srpsku salu u Viskonsinu - poručio je Grenel i pozvao Srbe da izađu na izbore i glasaju za Trampa.

- Pozivam vas da uradite nešto za predsednika, jer je on radio za vas - rekao je Grenel okupljenim Srbima i zaključio da je „Amerika sjajna zemlja koja rešava sve probleme“.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Bobi

25.10.2020 10:29

BRAVO, BRAVO, DOBRO DOŠAO U SRBIJU, POBEDIĆEŠ, OSEĆAM!!!