Donald Tramp
PrintscreenYoutube
Donald Tramp, Foto: PrintscreenYoutube

 

Iako nije izneo nikakve dodatne karakteristike te rakete, Tramp je rekao samo jedno, a to je da će ona biti 17 puta brža od svih sredstava kojima raspolažu i Rusija i Kina.

O ovom oružju Tramp je saopštio novinarima prilikom zvanične prezentacije nove zastave Kosmičkih snaga SAD.

- Imaćemo, ja je tako zovem, super-raketu. Kao što su mi nedavno saopštili, biće 17 puta brža od njihovih. Znate, Rusi imaju raketu koja je pet puta brža, a Kinezi nešto malo još brže. Sada ćemo mi imati raketu koja je 17 puta brža, već smo je odobrili - rekao je Tramp.

​Inače, predstavljanju nove zastave kosmičkih snaga SAD prisustvovali su brojni vojni i državni zvaničnici, a šef Pentagona Mark Esper ocenio je da je ovo "istorijski dan", te da će od ova sada zastava stajati tamo gde stoje i ostalih pet koje predstavljaju sve rodove američke vojske.

- SAD će učiniti sve da kosmos ostane to mesto koje, ne samo da će čuvati Ameriku, već će i podržavati njenu ekonomiju - dodao je Esper.

Rogozin ironično: Predajemo se

Šef ruske komsičke agencije "Roskosmos" ironično je prokomentarisao navode Trampa o novoj super-raketi rekavši da, po svemu sudeći, Rusija više ništa neće biti u stanju da "ulovi", te da joj jedino preostaje da se preda.

Protiv super-rakete nemamo šta da uradimo. Predajemo se - napisao je on na Tviteru.