Njujork
Youtube/Printscreen
Njujork

Youtube/Printscreen

Njujork, Foto: Youtube/Printscreen

Šef ugledne Policijske unije Njujorka rekao je u utorak za "Angrejem Endžel" da bi predsednik Tramp trebao da razmotri slanje snaga kako bi se sprečili neredi i pljačka u najvećem američkom gradu.

- NYPD gubi grad Njujork i mi trenutno nemamo kontrolu nad gradom - izjavio je Ed Mulins predsednik NYPD-a.

- Muškarci i žene gađani su kamenjem, ciglama, automobili su zapaljeni. To traje u kontinuitetu. Imamo policijski čas koji je uveden večeras u osam sati i još uvek traju neredi na ulicama Njujorka.

- Predsednik Tramp to posmatra. Molim predsednika da odmah pošalje savezno osoblje u Njujork i da nadgleda šta se dešava - rekao je Mulins.

- Ako guverner Kuomo odmah ne počalje Nacionalnu gardu, onda će federalna vlada morati da istupi.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio je ranije da će policijski čas biti produžen do kraja nedelje, nakon nove noći pljačke, uništavanja i "zlih napada na policijske službenike". Mulins je za Angrejem rekao da je NYPD više nego sposoban da izađe na kraj sa nemirima, ali je dodao da su ih lokalni lideri zadržali.

- Ruke su nam vezane - rekao je Mulins.

- Pripadnici policije svih redova poslali su mi brojne mejlove, pisma, SMS poruke, fotografije grada Njujorka... uništeni. Mi nemamo odobrenje iz Gradske kuće. Rečeno nam je da odstupimo.

- Imamo grad koji se uništava. Ljudi koji tamo žive su u strahu za sopstvene živote - rekao je Mulins.

- Od građana Njujorka dobijam video snimke, fotografije, registarske tablice od pljačkaša.

 

Komentari (1)

Сеновић

04.06.2020 07:54

Нетко бум најебал.