Doanld Tramp i Majk Pens
Tanjug
Doanld Tramp i Majk Pens

Tanjug

Doanld Tramp i Majk Pens, Foto: Tanjug

CNN ocenjuje da je moguće da Pens pravi političke proračune time što pokušava da bude neupadljiv.

Potpredsednik SAD, koji je imao gust raspored putovanja u nedeljama uoči izbora, slabo se pojavljivo u javnosti od dana izbora i tek treba da odgovara na neka pitanja novinara. Privatno, kako se navodi, on radi ono što se od njega očekuje, ali u javnosti je "ispod radara" nakon izbora na kojima su mediji proglasili pobedu Bajdena. Iz kancelarije Pensa nisu odgovorili na zahtev CNN za komentar.

Preporučujemo:

Članovi Kongresa, od kojih su mnogi javno podržali napore Trampa da ospori rezultate izbora, primetili su njegov izostanak.

- Cela partija je tamo, a nema potpredsednika - požalio se CNN-u jedan od pomoćnika sa Kapitol hila.

Pens je u utorak razgovarao sa republikancima u Senatu iza zatvorenih vrata, a danas bi trebalo da se pridruži predsedniku i prvoj dami prilikom obilaska nacionalnog groblja Arlington zbog obeležavanja Dana Veterana.

Očekuje se da će se u petak obratiti Savetu za nacionalnu politiku.

Nakon što je objavljeno da će ići na odmor u vreme kada Tramp pokušava da ospori ishod izbora, Pens je otkazao planirani put sa porodicom na ostrvo Sanibel na Floridi.

Potpredsednik SAD je trebalo da otputuje na to ostrvo dan nakon što je na Tviteru naveo da je u ponedeljak preneo svom osoblju da borba nije gotova, ali je njegovo putovanje otkazano. Pens, za koga CNN navodi da i sam ima predsedničke ambicije, dao je podršku Trampu na Tviteru prošle nedelje, navodeći da treba prebrojati svaki legalno dat glas.

Pročitajte još: