Debata Trampa i Bajdena
Printskrin
Debata Trampa i Bajdena

Printskrin

Debata Trampa i Bajdena , Foto: Printskrin

"Ti si najgori predsednik kojeg je Amerika ikad imala", rekao je Bajden Trampu tokom rasprave o porezima.

Haotična debata dvojice kandidata za američkog predsednika vrvela je uvredama. Tramp je često prekidao demokratskog protivkandidata i Foksovog voditelja Krisa Volasa, što je očigledno frustriralo Bajdena.

"Hoćeš li više ućutati, čoveče? Ovo je tako nepredsednički", rekao je republikancu tokom rasprave o Vrhovnom sudu.

"Činjenica je da ovaj čovek ne zna o čemu govori", kazao je tokom govora o zdravstvu.

Bajden Trampa dvaput nazvao klovnom

Bajden je predsednika SAD dva puta nazvao "klovnom". U jednom trenutku je ipak zaključio da bi trebao da bude pristojniji.

"Teško je doći do reči pored ovog klovna, izvinjavam se, pored ove osobe", rekao je.

Bivši potpredsednik pod bivšim predsednikom Barakom Obamom, Trampa je nazvao "rasistom" jer je tokom svog mandata ukinuo obuku o rasnoj osetljivosti.

Debata Trampa i Bajdena

Printskrin

Debata Trampa i Bajdena , Foto: Printskrin

Republikanca je nazvao "Putinovom marionetom", napavši ga jer se nije suprotstavio Rusiji koja je navodno nagrađivala ubistva američkih vojnika. Tramp je pokušao da prigovori, ali ga je moderator upozorio da ne priča van svog vremena.

Tramp je ranije na Tviteru i svojim političkim skupovima nazivao Bajdena "uspavanim Džoom", napadajući fizičko i mentalno stanje 77-godišnjeg demokrata. U utorak nije koristio taj nadimak, no imao je puno toga drugog reći o svom protivkandidatu na izborima 3. novembra.

Tramp rekao da se Bajdenov sin drogirao

Predsednik je spomenuo da se Bajdenov sin Hanter drogirao i rugao se demokratovim lošim rezultatima na Univerzitetu Delaver. Vašington post je pisao da je Bajden diplomirao kao 506. od 688. studenata svoje generacije.

"Bio je najlošiji ili među najlošijim studentima svoje generacije. Nemoj koristiti reč pametan u raspravi sa mnom", rekao je Tramp.

"Jer znaš što, nema ništa pametnog kod tebe, Džo."

Bajden je naglasio da je ponosan na svog sina Hantera jer je pobedio zavisnost. Hanter Bajden je 2014. otpušten iz američke vojske nakon što je bio pozitivan na kokain, pisao je Reuters.

Debata Trampa i Bajdena

Printskrin

Debata Trampa i Bajdena , Foto: Printskrin

Tramp je u raspravi tvrdio da Bajden nije mogao prikupiti dovoljno ljudi za velike političke skupove, a demokrata je republikanca napao jer je kršio mere socijalne distance.

"Da si mogao skupiti masu, i ti bi to radio", odgovorio mu je Tramp.

Voditelj NBC-ja Lester Holt raspravu je opisao "najnižom tačkom političkih rasprava".

"Ja sam profesorka. U milion godina ne bi prepustila da se učionica pretvori u ovo", napisala je na Tviteru Heder Koks Ričardson, profesorka istorije na univerzitetu u Bostonu.

Pročitajte još: