Džo Bajden ljubi unuku u usta
Tanjug/AP
Džo Bajden ljubi unuku u usta

Tanjug/AP

Džo Bajden ljubi unuku u usta, Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp kog je demokratski protivkandidat Džo Bajden optužio da upravljanjem korona krizom dovodi u opasnost živote Amerikanaca, nazvao je Bajdena glupim.

Pročitajte još:

Američki predsednik, koji prema ispitivanjima javnog mnjenja zaostaje u odnosu na Bajdena u predsedničkoj trci, oštro je napao Bajdena i njegovu kandidatkinju za potpredsednicu SAD, Kamalu Haris.

Tramp je, naime, najavio da će vakcina protiv koronavirusa biti spremna za primenu u rekordnom vremenu, možda i pre izbora, pokrenuvši pitanja o tome da bi li politički pritisak mogao dovesti do toga da se vakcina stavi u upotrebu pre nego što bude potvrđeno da je sigurna, prenosi Rojters.

ANKETA: Da li će biti rata na Balkanu ukoliko Bajden pobedi na izborima?

 

Haris je s tim u vezi rekla da ona ne bi verovala Trampu kada je reč o vakcini pre izbora, dok je Bajden, kritikujući Trampov odgovor na korona krizu, pozvao Amerikance da poslušaju naučnike.

Kritičari optužuju Trampa da je podrivao ugled naučnika tokom korona krize.

Donald Tramp, Melanija Tramp

AP

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP

Govoreći na konferenciji za medije ispred Bele kuće, Tramp je rekao da bi Bajden i Kamala Haris mogli uništiti zemlju i privredu i istakao da treba odmah da se izvine za retoriku protiv vakcine.

Preporučujemo: