CELA SALA ZANEMELA Doktorka priznala da je imala groznicu, Tramp počeo da beži! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp sklonio se od zvaničnice sa kojom je bio na konferenciji za medije, nakon što je ona rekla da je tokom vikenda imala blagu groznicu.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Koordinatorka Bele kuće za borbu protiv koronavirusa Debora Birks govorila je o važnosti odgovornosti koju svaki čovek mora da pokaže tokom pandemije koronavirusa.

Ona je lekar i diplomata koju je Tramp postavio na čelo radne grupe za borbu protiv koronavirusa iznenadila je sve prisutne na pres konferenciji u ponedeljak priznanjem da je u subotu imala groznicu, odnosno blagu temperaturu.

Najviše se iznenadio predsednik Tramp, prenosi RTS američke medije.

Odmakao se od Debore nekoliko koraka, što je izgledalo kao duhovita reakcija, ali se posle toga vratio na korak dalje od nje u odnosu na mesto gde je prethodno stajao.

"Eto, u subotu sam imala blagu groznicu", rekla je Birks, nakon čega se Tramp u šali na trenutak sklonio od nje.

"Proverila sam stanje, otišla da se testiram i rezultat je bio negativan", objasnila je ona, na šta je Tramp dodao: "Uh, dobro je. Drago mi je što si to rekla".

Donald Tramp bio je poznat kao čovek koji se ni sa kim ne rukuje jer se plaši virusa i bakterija.

To je i sam ponovio na istoj konferenciji za medije dodavši da je od stupanja na dužnost morao da promeni ponašanje jer je rukovanje sa visokim zvaničnicima obaveza američkog predsednika.

Inače, Tramp je pozvao sugrađane, posebno Demokrate i Rebuplikance na jedinstvo tokom borbe protiv virusa rekavši da američka privreda ne sme da stane i da mere izolacije neće trajati mesecima, već nedeljama.

Brojke govore o drastičnom rastu broja zaraženih i obolelih u SAD, a najgora situacija je u gradu i državi Njujork i prestonici Vašingtonu.

Tramp je odredio slanje osam miliona maski, tone dezinfekcionih sredstava, rukavica i zaštitnih odela za zdravstvene radnike.

Naučnici u SAD, pre svega laboratorije u Njujorku, ispituju dejstvo postojećih lekova na koronavirus.

Ako se pokaže da kombinacija leka za malariju i antibiotika radi biće to dar od Boga, rekao je Tramp obraćajući se medijima.

Ranije je javljeno da je jedan od novinara koji je bio na prethodnoj medijskoj konferenciji u Beloj kući pozitivan na koronavirus.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi