Devojčica
screenshoot/Youtube
Devojčica

screenshoot/Youtube

Devojčica, Foto: screenshoot/Youtube

Kad su je primili, na vratu joj je bila urasla ogrlica. Odmah su primetili da ne zna da priča, već da samo proizvodi neartikulisane zvukove i da nije socijalizirana. Osim toga, bojala se vode.

PROČITAJ JOŠ:

Stan u kojem su je našli bio je natrpan smećem i u njemu gotovo ništa nije radilo. Nije bilo hrane, a voda i struja su zbog neplaćenih računa bili isključeni.

Uz nju je sad pravobranilac za decu Ana Kuznjecova, a iz bolnice su objavili i prve fotografije. Devojčicu su nazvali Ljubov, odnosno Ljuba.

- Bilo kakvo voće ili neku drugu hranu koju smo joj ponudili, prvo je pomirisala. Tek je onda uzela prstima. Bilo je to jako uznemirujuće da se gleda. Niko je nije naučio da se spava na krevetu. Mnogo smo se mučili dok smo je uopšte uspavali. Jako se boji vode - ispričala je za "Sky News" Kuznjecova.

PREPORUČUJEMO:

- Skoro smo se onesvijestili u kakvom je stanju bio stan i koliko je smrdio. Policajci su morali da obuku zaštitna odela. Smeće je već istrululo i nesnosno je smrdelo. Curica je sedila na klupi prozora u kuhinji. Na sebi je imala šešir i majicu. Nije imala donje rublje. Strašno je plakala. Nije bilo nikakve hrane u stanu, a svuda su gmizale stenice - rekao je komšija koji ju je pronašao kada je čuo očajnički plač deteta.

Nakon što je policija spasila dete, majka se vratila, a komšije su je sprečile da pobegne. Ubrzo je uhapšena, optužena za pokušaja ubistva i zadržana u pritvoru.