Carski rez, operacija, porođaj
Alo!/Marko Đoković
Tužna devojka

Profimedia

Laura se nikad nije oporavila od gubitka, Foto: Profimedia

Laura Galaci koja je izgubila svog sina Stivena na porođaju uverena je da je njen lekar pokušao da zataška "očigledno ubistvo njene bebe".

Laura je u martu 2014. godine dobila trudove u 25. nedelji i odjurila je u bolnicu u Dandiju u Škotskoj. Čim je ušla u bolnicu lekari su je pregledali i ustanovili da je pupčana vrpca krenula da izlazi napolje, ali bebu nisu mogli da vide. Odmah su je odveli u porođajnu salu.

U bolovima i vidno preplašena majka je strahovala od najgoreg, što se nažalost i dogodilo. Kako pišu britanski mediji, lekarka koja je već 24 sata bila na smeni počela je prirodno da porađa Lauru iako je trebalo da je uvede u anesteziju i uradi carski rez. Kako tvrdi nesrećna žena, terali su je da se napinje iako je bila otvorena samo dva centimetra.

"Dva puta su mi sekli grlić. Rekli su mi da guram, iako sam osećala da to ne bi trebalo da radim. Slušala sam lekare...", priseća se Laura traumatičnog događaja.

Ona kaže da je trpela jake bolove i da nije mogla da izdrži.

"Doktorka je vukla, a drugi mi je nalegao na stomak. Sve me je bolelo ludački. U jednom trenutku sam čula čudan zvuk kao da je nešto puklo... Mislila sam da je beba izašla, da je gotovo... Ali onda, onda je usledio haos, svi su počeli da viču, govorili su mi da nastavim da guram. Bila sam u panici, a onda sam samo čula doktorku kako kaže da me hitno uspavaju i više se ničeg ne sećam", kaže Laura.

Nesrećna žena se potom probudila u bolničkoj sobi u kojoj su ležale i druge žene koje su izgubile bebu.

"Moja sestra je plakala, a doktorka je došla da mi saopšti da mog sina više nema. Mislila sam da je preminuo jer je u pitanju bio prevremeni porođaj... Tek kasnije sam saznala da su, dok su vukli dete napolje, bebi otkinuli glavu", kaže Laura.

Ona ističe da joj je sve priznao drugi lekar na odeljenju. Nakon višegodišnjeg suđenja, doneta je odluka da lekarka koja je porađala Lauru može da nastavi sa lekarskom praksom.

Laura i dalje ima traume zbog čega što se dogodilo. 

"Bolujem od posttraumatskog stresa, imam košmare... Nikad neću moći ovo da oprostim lekarima", rekla je majka.