Vladimir Putin
Shutterstock
Vladimir Putin

Shutterstock

Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

U tekstu koji je pobjavljen u magazinu "NPR" se navodi da pandemija Kovid-19 "daje neočekivanu mogućnost" da se prekine konflikt u Ukrajini.

Bivši američki ambasadori su saopštili da u trenutku širenja korone i pada cena nafte SAD sa saveznicima treba da predlože Rusiji ukidanje sankcija, ako se prekine rat u Ukrajini.

- Kriza sa koronom može naterati Kremlj da pristane - smatraju oni.

Po njihovim rečima, američki predsednik Donald Tramp, u saradnji sa liderima Nemačke, Francuske i Ukrajine, treba, navodno, da predloži Moskvi da prekine konflikt u Ukrajini u zamenu za ukidanje sankcija. U slučaju "vraćanja" Krima Kijevu, "mogle bi se ukinuti i druge sankcije", smatraju diplomate.

Ranije SAD, EU, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija nisu dozvolile Generalnoj skupštini UN da usvoji predlog Rusije kojim se poziva na ukidanje jednostranih sankcija koje smetaju državama da se bore protiv korone. Pored Rusije, autori teksta deklaracije je bilo još 28 zemalja.

Komentari (6)

Perica

08.04.2020 09:20

Pa ove je kovid stvarno udario u veliki i mali mozak.Hitno na aspirator da se produvaju. Oni misle da je neko lud, kakve debilčine.

bacvanin

08.04.2020 09:55

Ovima covid19 nije napao pluca nego mozak.

Bane

08.04.2020 09:59

Kakve banditske države i organizacije? Nije mi jasno šta tu trži Gruzija, mada je istina da su Gruzijci daleko najgluplji deo bivšeg SSSR.

sara

08.04.2020 10:23

Bezbožnici i idioti su nas i doveli do ovoga!!!. Za njih je jedini lek korona 19, da ih opameti i da se bave sobom!!!. Putin je čovek, koji veruje u Boga i to što on hlebom, a oni kamenom, Bog vidi i delaće!!!.

Zoran

08.04.2020 11:57

Rusija je Krim osvojila od Turske i Engleske vojske u krvavom ratu jos u 19 veku - kada Ukrajina nije ni postojala, i Krim je uvek bio deo Rusije, dok je nije ( Ukrajinac ) Hruscov "poklonio" Ukrajini, ne pitavsi nista Rusiju, zbog "lakseg administrativnog upravljanja" - kako neko moze da poklanja tudju zemlju, a Ukrajinci kazu kako mrze komunizam, ali ipak prihvataju odluke komunistickih diktatora kakav je bio Hruscov ako je to u njihovom interesu, stvarno interesantno...

Komandant 1001

08.04.2020 13:57

Kauboji, ništa od vaše silne želje da Rusiji prekrajate granice. Kaubojska politika divljeg zapada još stanuje u Washingtonu.....dok ne nestane sa nevidljivim neprijateljem, Covid-19 virusom !