USKORO ĆEMO JESTI MUTANTE! Do kraja 2020. godine na police stiže meso životinje koja zapravo ne postoji! A tek kada vidite kako je nastala...

Genetski modifikovani losos stiže na police prodavnica u SAD, ali ne dolazi iz najveće savezne države za uzgoj lososa, već iz Masačusetsa.

Zamrznuto meso

Kompanija Aqua Bounty Technologies iz Masačusetsa saopštila je da bi prodavnice mogle da počnu sa prodajom genetski modifikovane ribe do kraja 2020. godine, prenosi AP. Takva vrsta ribe modifikovana je sa dodatim genima druge ribe kako bi narasla duplo više od običnog lososa. 

 

Kompanija je modifikovala lososa iz Atlantika, vrstu koja čini okosnicu svetske industrije lososa. Najveći proizvođač klasičnog lososa iz Atlantika u SAD je Mejn koji proizvodi oko 15,9 miliona kilograma lososa godišnje, a trenutno je u procesu odobravanje rada dve nove farme lososa.

 

Međutim, farmeri u Mejnu uopšte ne uzimaju u obzir mogućnost da proizvode genetski modifikovanu ribu, rekao je izvršni direktor Udruženja akvakulture Mejna Sebastijan Bel, napominjući da bi mnogi uslovi trebalo da budu ispunjeni pre nego što se to promeni.

"Nemamo interes da gajimo GMO lososa, ali zadržavamo pravo da preispitamo tu poziciju", rekao je Bel.

RAZBIJAČ AMERIČKOG RATNOG GVOŽĐA Operativan za samo 5 minuta! Upoznajte iranski PVO sistem od kog nema spasa! (VIDEO)

Losos kompanije Akva baunti je prva genetski modifikovana životinja za koju je odobreno da mogu da je koriste ljudi, a osim u SAD odobreno je i njeno korišćenje i u Kanadi.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi