vakcina
shutterstock
vakcina

shutterstock

Foto: shutterstock

Postoji rizik da siromašni i ranjivi budu zgaženi u stampedu oko vakcine protiv korona virusa, izjavio je danas direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus i dodao da je hitno potrebno obezbediti 4,3 milijarde dolara za šemu deljenja vakcina u svetu.

Da li ćete primiti vakcinu protiv kovida?

 

Tedros je govorio na virtualnom brifingu u Ženevi, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Na desetine zemalja se prijavilo za globalni plan vakcinacije poznat kao KOVAKS, koji je oformio SZO i grupa za vakcine GAVI kako bi obezbedili vakcine za zemlje koje ne bi mogle sebi da ih priušte na drugi način.

Do sada je prikupljeno pet milijardi dolara, uključujući više od 600 miliona dolara od Nemačke.

Komentari (2)

stat

23.11.2020 20:42

Gledajuci statistiku, tj opredeljenje naroda da uzme tj primi vakcinu vidim koliko smo mi bedan i neobrazovan narod. Jer kod bas 60% nebi da primi a u Nemackoj 70% bi da primi.

Kraljevčanin

23.11.2020 23:15

@stat - Prijatelju čak i ista čokolada istog proizviđača nije ista u Nemačkoj i u Srbiji... to ne znači da smo mi glupi i neobrazovani.... meni je mnogo gluplji onaj koji će poverovati da oni odjednom brinu za siromašne....vidim potrudili su da spreče umiranje 7000 ljudi dnevno od gladi gde je vakcina 100% efikasna i zove se hrana. Sad bi malo sa nama malo da eksperimentišu bez odgovornosti od posledica.... razmisli prijatelju još jednom ko je glup...