Solun
Google street view
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pročitajte još:

 

Sve se dogodilo 2. oktobra 2016. godine kada je devojka sa svojim partnerom odlučila da poseti događaj organizovan na Univerzitetu u Solunu kako bi se iskazala solidarnost sa izbeglicama.

U toku humanitarne žurke, studentkinja i njen dečko su prolazili kroz dvorište Univerziteta, kada su ih iznenada napala trojica migranata sa razbijenim flašama i vezali ih.

Izbeglice su primorale ženu na oralni seks pretnjama da će je ubiti zajedno sa njenom dečkom i zatim su je opljačkali, a sve se dešavalo dok je događaj za solidarnost sa izbeglicama u organizaciji studentskih grupa i političkih nevladinih organizacija i dalje trajao samo nekoliko metara od scene brutalnog zločina.

Preporučujemo i ovo:

 

Grčka policije je uspela da uhapsi trojicu migranta od starih 19, 22 i 29 godina iz Alžira i Sirije. Unutar stana u kome su živeli trojica muškaraca koji su počinili silovanje na humanitarnom skupu za izbeglice policija je pronašla drogu, 5.500 evra u gotovini i ukradeni nakit.

 

Prošle nedelje sud u Solunu je osudio dovijicu migranta, dvadesetdvogodišnji napadač dobio je 29 godina zatvora, dok je dvatesedevetogodišnji osuđen na 21 godinu. Dok će se trećem napadaču od devetnaest godina suditi kao maloletniku.