Odmor se za ovu devojku pretvorio u pakao
Facebook printscreen
Odmor se za ovu devojku pretvorio u pakao, Foto: Facebook printscreen

Bridžit je štene stavila u korpu svog mopeda i odnela ga nazad u smeštaj gde je odsela.

Okupala ga je i očetkala, a sa psićem su se svi igrali u bašti. Tada su svi zadobili manje ogrebotine od ujeda psa.

Međutim, devojka se razbolela odmah po povratku u Norvešku. Dobila je besnilo. Prvi simptomi ove bolesti su temperatura i glavobolja, a kada se pogorša mogu nastupiti i halucinacije, dok je disanje otežano.

"UMESTO DA SE IGRAJU SA MAJKOM, MORAJU DA JOJ NOSE CVEĆE NA GROB" Hrvatici muž slomio vrat u Totontu, pa je ugušio dok je njihovo troje dece spavalo u susednoj sobi! Telo stavio u kovčeg i bacio

Niko nije ni dijagnostikovao da je dobila besnilo jer niko nije povezao da bi njena bolest mogla da bude povezana sa ujedom psa.

Inače, ovo je prvi slučaj besnila zabeležen u Norveškoj u poslednjih 200 godina.

Hospitalizovana je nekoliko puta pre nego što je jedan doktor utvrdio šta je u pitanju.

Dva meseca nakon kobnog putovanja, preminula je u bolnici u kojoj je radila.

"Naša draga Bridžit je veoma volela životinje. Strahujemo da bi se isto moglo dogoditi i drugima koji imaju veliko srce poput nje", saopštila je njena porodica.

Besnilo je izlečiva bolest, ali ako se ne leči, kod ljudi može uzrokovati infekciju mozga i nervnog sistema koja je opasna po život. Ta bolest odnosi hiljade života svake godine, uglavnom u Aziji i Africi.

Iako vakcinisanje protiv besnila nije obavezno za norveške državljane koji putuju na Filipine, porodica tragično preminule Norvežanke sada poziva na izmene zakona.