Bolesna Indijka
Twitter
Bolesna Indijka, Foto: Twitter

*Devojčica teško bolesna, roditelji nisu hteli da joj pomognu

*Skandalozna izjava digla svet na noge

*Porodica odbija da se založi za nju, jer je žensko

 

Tinejdžerka iz Indije kojoj su iznenada otkazali bubrezi ostavljena je da polako umire od strane njenih roditelja, koji ne žele ni da pokušaju da joj doniraju bubreg jer je žensko i jer im se ne isplati.

Kančan Kumari (16) je pre dva meseca hitno prebačena u bolnicu posle bolova u leđima. Ustanovljeno je akutno otkazivanje rada oba bubrega, a lekari su apelovali na porodicu da je transplantacija jedina nada, ali da ne garantuje izlečenje.

Pročitajte još:

Roditelji ne samo da sami nisu hteli da pomognu već nisu ni tražili potencijalne donore što je izazvalo gnev javnosti, dok je otac za lokalne medije kratko prokomentarisao “Ko će joj dati bubreg? Žensko je”.

Deda devojčice se slaže sa ovim stavom uz konstataciju da je rizično trošiti 100.000 dolara i bubreg ako svejedno može da umre.

- Ako joj otac da bubreg neće moći da radi i naš opstanak će biti ugrožen jer je samo on zaposlen – rekao je Balešvar Jadav za Times of India.

Iako je cena previsoka za ovako siromašnu porodicu oni nisu ni pokušali da se obrate državi ili nadležnom ministarstvu koji su ranije finansirali slične zahvate, niti su tražili bilo čiju pomoć, već su samo odveli pacijentkinju kući.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT