Devojčica visi sa balkona
Printscreen/Twitter
Devojčica visi sa balkona, Foto: Printscreen/Twitter

Naime, čekajući da obavi isporuku, u jednom trenutku je pogledao u zgradu i ugledao devojčicu kako visi sa ivice balkona na 12 spratu.

Ngujen Ngok Manh reagovao je instiktivno i odmah izjurio iz kola, pokušavajući da nađe način na koji će spasiti dete koje je svake sekunde moglo da padne u smrt.

Procenjujući situaciju, čovek se popeo na nastrešnicu u donjem delu zgrade, ispod mesta na kojem je devojčica pokušavala da održi ravnotežu.

To joj nije uspelo, pa je u jednom trenutku počela da pada ka ulici. Na sreću, muškarac je uspeo da je uhvati u pravom trenutku i pala je tačno u njegovo naručje.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama, vidi se sav užas onoga što je moglo da se desi i čuje se vrisak ljudi koji su to posmatrali, a nisu mogli da pomognu.

- Čuo sam dete kako plače, a onda i nekoga ko vrišti upomoć. Kada sam provirio kroz prozor automobila, imao sam šta i da vidim: ta devojčica je visila iznad ambisa od 50 metara! Izleteo sam iz kola i počeo da razmišljam kako da joj pomognem. Popeo sam se na dva metra visoku nadstrešnicu i u jednom trenutku sam i sam počeo da gubim ravnotežu. Međutim, uspeo sam da se stabilizujem i dete je u jednom trenutku palo pravo u moje krilo - ispričao je lokalnim medijima.

Kada je uhvatio devojčicu, shvatio je da joj krv curi iz usta i odmah je pozvao Hitnu pomoć, koja ju je smestila u bolnicu.
- Nisam mnogo razmišljao o onome što sam uradio. Čim sam je video kako visi, pomislio sam na svoju ćerku i to mi je dalo snagu - rekao je dostavljač, koji je nakon herojskog čina dobio gomilu poruka podrške.

PROČITAJTE JOŠ: