Nestalo Oteto Dete Kidnapovanje Otmica Nestanak
Shuterstock
Nestalo Oteto Dete Kidnapovanje Otmica Nestanak

Shuterstock

Nestalo Oteto Dete Kidnapovanje Otmica Nestanak, Foto: Shuterstock

 

Oženjeni policajac imao je seks sa šesnaestogodišnjom devojčicom dok su njen nestanak istraživale njegove kolege. Osramoćeni bivši policajac Endrju Bruks je sreo devojčicu u centru Kenta, marta 2018. godine, pa je potom pozvao u svoju kuću. Bruks, koji od prošle godine nije u policiji, imao je tada seks sa tinejdžerkom, dok je njegova žena bila odsutna tokom vikenda.

I kada je saznao njene godine, nastavio je da joj šalje poruke. Dopisivanje se nastavilo sve dok Bruks nije shvatio da devojčicu traži policija jer se vodi kao nestala. Bruks je tražio od tinejdžerke da njihov odnos ostane tajna, čime je prekršio policijske standarde diskreditujućim ponašanjem i nedostatkom integriteta. Kada je saznao da je policija dolazila kod nje kući da ispita njen nestanak, napisao joj je moleći je:

- Možeš li, molim te, da mi obećaš da niko neće saznati za ovo. Izgubiću sve - napisao joj je u jednoj poruci.

Vest o neverstvu ubila bi mu suprugu
Kako se čulo na saslušanju u policiji, policajac je rekao devojčici da je proteklog decembra pokušao da se ubije i da bi vest o njegovom neverstvu "ubila njegovu ženu".

Kako je kasnije objasnio tokom istrage, bio je zabrinut da će njegova žena, koja je takođe radila za policiju, ali kao civil, videti da se njegovo ime dovodi u vezu sa nestalom devojčicom i da će shvatiti da je bio neveran.

Iako je istraga utvrdila da nije prekršio policijsku proceduru poljubivši tinejdžerku u parku, to je učinio terajući je da sakrije njegov identitet. Trebalo je da zna iz svog policijskog treninga da "primoravanje deteta da laže može da uzrokuje ozbiljnu emotivnu štetu", navodi se u objašnjenju.

Njegova supruga je ipak ostala u braku sa njim.