Tia Li
Printscreen
Tia Li

Printscreen

Tia Li, Foto: Printscreen

Britanska devojčica ima bolstneurofibromatozu zbog koje se na njenoj koži formiralo na hiljade tumora.

Pročitajte još:

Cela desna noga male Tije bila je prekrivena kvržicama. Dete je molilo da se noga ukloni, ali doktori nisu to želili da učine sve dok nije pronađen i maligni tumor iza njenog desnog kolena. Tija je pokazala da je mnogo zrelija od svojih vršnjaka kada je naglas razmatrala svoje opcije.

- Doktor mi je u januaru rekao da je amputacija moje noge moguća jedino ako kancer postane previše bolan ili postane zloćudan. Sa sedam godina sam počela da molim da mi amputiraju nogu jer nisam mogla da podnesem da tako izgleda - rekla je devojčica i prećutala drugu stranu svog zahteva.

Preporučujemo i ovo:

Njena majka Lindzi otkrila je kakvu muku je malena morala da trpi.

- Maltretirala su je deca jer izgleda drugačije. Počela je da veruje da joj je noga odvratna i htela da je ukloni. Mislim da ta deca zbog svojih godina nisu shvatala koliki bol joj nanose ruganjem. Zvali su je „debelonoga“ -rekla je Tijina mama.

Žena je insistirala da Tiju gaje kao i svu drugu decu ali malena je već sada donela važnu odluku.

- Tija zna da je njeno stanje genetski urođeno i ne želi da ima biološku decu. Već sa 13 godina je odlučila da će usvojiti dete. Kada joj je noga uklonjena ja sam gutala suze a ona je hrabro zatražila hamburger. Ona je neverovatno dete a ono što je ostalo od noge krstila je Persi i trudi se da sve gleda vedro- kaže majka.

Tija nije imala samo problem sa nogom. Sa 15 meseci je ostala slepa na jedno oko a sa devet je dobila tumor na levom oku. Doktori ne mogu da objasne kako i dalje vidi.

Devojčica ide na redovna testiranja jer stalno postoji mogućnost da oslepi, a odbija da se preda.

- Ponosna sam na nju, čak i u najtežim trenucima ona je zbijala šale sa doktorima - ispričala je majka ove hrabre devojčice.