Oružje
MUP
Oružje

MUP

Oružje, Foto: MUP

Bejli Nelsen je 24. februara ušla u državnu skupštinu Ajdaha i stala pored svog dede dok se obraćao zakonodavcima zbog predloga zakona o oružju koji je trenutno pred zakonodavnim telom, a 11-godišnja Bejli je sve vreme držala napunjenu pušku AR-15.

“Bejli nosi napunjen AR-15”, rekao je deda Čarls Nelsen zakonodavcima koji su sedeli samo nekoliko metara dalje, prenosi agencija AP.

Čarls i Bejli bili su tu da podrže zakon koji će dozvoliti posetiocima države da nose oružje u gradu.

Trenutno stanovnici Ajdaha stariji od 18 godina mogu da nose sakriven pištolj na teritoriji grada - čak i bez dozvole ili obuke, u skladu sa zakonom iz 2019. godine. Sada se razmatra da se isto dozvoli svakom stanovniku SAD-a ili pripadniku oružanih snaga zemlje.

Nakon što je građanima poput Čarlsa i Bejli dozvolio da kažu svoj deo, odbor Doma koji je nadgledao predmetnu javnu raspravu, na kraju je odlučio da pošalje predlog Gornjem domu na konačno glasanje.

„Ljudi žive u strahu, prestravljeni onim što ne razumeju. Bejli rukuje oružjem već od svoje 5 godine. Prvog jelena s ovim oružjem odstrelila je sa 9. Ona ga nosi odgovorno. Zna kako da ne stavi prst na okidač. Živimo u strahu u društvu koje se svakodnevno hrani strahom ... Kada dođu u Ajdaho, trebali bi da mogu da nose oružje, jer se ponašaju odgovorno. Oni su građani koji poštuju zakon. Postoje zločini o kojem moramo da brinemo.

Tagovi