Abu Umar al Šišeni
Youtube/Printscreen
Abu Umar al Šišeni, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Ukrajinski SBU uhapsio je ozloglašenog teroristi ISIS-a

* U pitanju je gruzijski državljanin čečenskog porekla

* Zove se Levan Tokosašvili, poznatiji je kao Abu Umar al Šišani

Služba za bezbednost Ukrajine (SBU) je saopštila da je u Kijevskoj oblasti uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije Islamska država — gruzijski državljanin Al Bar Šišani.

Pročitajte još:

- U zajedničkoj specijalnoj operaciji Službe za bezbednost Ukrajine, Ministarstva unutrašnjih poslova Gruzije i Centralne obaveštajne agencije SAD u Kijevskoj oblasti je uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije ’Islamska država‘- navedeno je u saopštenju SBU.

Odbrana velikog grada jedva odoleva udarima! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 12.11.2019. 20:17 Turci su uspeli da osvoje okolna brda. Militanti SNA, Foto: Printscreen/Youtube Turske snage su ostvarile novi napredak na severozapadu Al-Hasake ove nedelje, jer su njihove trupe krenule ka ključnom gradu Tal Tamr. Prema izveštajima iz severozapadne Al-Hasake, militanti koje podržavaju Turci iz takozvane "Sirijske nacionalne armije" (SNA) zauzeli su nekoliko brda koji sa zapadnog boka gledaju na Tal Tamr. Turski tenk, Foto: Printscreen/Youtube ISPLIVALI ZANIMLJIVI DETALJI NAPADA Otkriveno ko je i zašto rano jutros bombardovao Damask!

Prema navodima SBU, uhapšen je gruzijski državljanin Al Bar Šišani, koji je od 2013. godine bio zamenik vojnog zapovednika, poznat kao "Abu Umar el Šišani".

Povezane teme:

- Prošlog leta terorista je nelegalno ušao u Ukrajinu, koristeći lažni pasoš. Prema raspoloživim informacijama, terorista je tokom boravka u Ukrajini nastavio da koordiniše delatnost specijalnih organizacija ISIS- navedeno je u saopštenju.

SBU navodi da je ekspertizom portreta dokazano da je uhapšeni stranac zaista lider ’Islamske države‘ za kojim se traga.

Maskirani napadači ranili i usmrtili na desetine ljudi!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 08.11.2019. 14:31 Nekoliko maskiranih napadača nasrnulo je tokom noći na antivladine demonstrante u gradu Basri, na jugu Iraka, usmrtivši petoricu i ranivši na desetine, saopštili su danas iračka državna televizija i medicinski zvaničnici.

- Sada je terorista u pritvoru radi izručenja. Proveravaju se informacije o njegovoj umešanosti u zločine na teritoriji Ukrajine- navedeno je u saopštenju.

Al Bar Šišani, čije je pravo ime Levan Tokosašvili je, inače, gruzijski državljanin čečenskog porekla, ali skoro dve godine bio je u Ukrajini.

Iz Kijeva je, kako pišu strani mediji, koordinisao akcije ISIS šrom sveta i jedno vreme bio i desna ruke nedavno preminulog Abu Bakr al- Bagdadija. Nazivali su ga jednim od ključnih ratnih vođa terorističke organizacije Islamska država.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!