SAVEZNIK MOLI PUTINA ZA POMOĆ! Depeša sa fronta stigla u Moskvu, Rusija priterana u ćošak, mora da prelomi!

Premijer Jermenije Nikol Pašinijan obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu s molbom da razmotri u kojem vidu i obimu bi Rusija mogla da pruži pomoć Jermeniji na planu bezbednosti.

Putin
Putin, Foto: AP/Tanjug

Kako se navodi u saopštenju jermenskog Ministarstva odbrane, u pismu koje je Pašinijan uputio Putinu predočeno je celokupno tumačenje aktuelne situacije na terenu, kao i svi izazovi koje nosi "vojna agresija Azerbejdžana na Nagorno-Karabah“, prenosi Sputnjik.

Da li će Rusija pomoći Jermeniji?

S tim u vezi, Pašinjan je zatražio od Putina da što pre pokrene konsultacije kako bi se odredio obim ruske pomoći, i to na osnovu savezništva koje postoji između Rusije i Jermenije.

Portal podseća da je nedavno u Ženevi završen susret šefova diplomatije Azerbejdžana i Jermenije po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ministri su postigli dogovor da se ne sprovode napadi na civilne objekte u zoni konflikta, ali i da se sastavi spisak svih ratnih zatvorenika kako bi mogla da se sprovede njihova razmena.

Povezane vesti

 • Korisnik: XXL
  31/10/2020 - 22:31
  Jermeniji je bolje da je pristupila NATO-u nego što sa rusima tikve sadi.
 • Korisnik: alex roth
  31/10/2020 - 19:43
  azerbejdjan,nagorni-karabah (pravoslavni jermeni) islamski udar na pravoslavlje, i u proslosti istovetno desavanje hrvatska,srpska krajina (pravoslavni srbi) katolicki udar na pravoslavlje koji se desava u hiljadugodisnjem ponavljanju srpske istorije.
 • Korisnik: Milan
  31/10/2020 - 17:47
  Kako su pomogli nama 1999. tako će i njima.
  • Dragan @Milan
   01/11/2020 - 08:35
   Nama nisu bili u obavezi da pomognu Jermeniji jesu ali niko nije napao Jermeniju, Karabah je naseljen Jermenima ali je ocijepljeni dio Azerbejdžana, Ruska intervencija bi bila agresija, ako azeri krenu na Jermeniju onda će intervenisati.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi