Putin
AP/Tanjug
Putin

AP/Tanjug

Putin, Foto: AP/Tanjug

Kako se navodi u saopštenju jermenskog Ministarstva odbrane, u pismu koje je Pašinijan uputio Putinu predočeno je celokupno tumačenje aktuelne situacije na terenu, kao i svi izazovi koje nosi "vojna agresija Azerbejdžana na Nagorno-Karabah“, prenosi Sputnjik.

Da li će Rusija pomoći Jermeniji?

 

S tim u vezi, Pašinjan je zatražio od Putina da što pre pokrene konsultacije kako bi se odredio obim ruske pomoći, i to na osnovu savezništva koje postoji između Rusije i Jermenije.

Portal podseća da je nedavno u Ženevi završen susret šefova diplomatije Azerbejdžana i Jermenije po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ministri su postigli dogovor da se ne sprovode napadi na civilne objekte u zoni konflikta, ali i da se sastavi spisak svih ratnih zatvorenika kako bi mogla da se sprovede njihova razmena.

Komentari (4)

Milan

31.10.2020 17:47

Kako su pomogli nama 1999. tako će i njima.

Dragan

01.11.2020 08:35

@Milan - Nama nisu bili u obavezi da pomognu Jermeniji jesu ali niko nije napao Jermeniju, Karabah je naseljen Jermenima ali je ocijepljeni dio Azerbejdžana, Ruska intervencija bi bila agresija, ako azeri krenu na Jermeniju onda će intervenisati.

alex roth

31.10.2020 19:43

azerbejdjan,nagorni-karabah (pravoslavni jermeni) islamski udar na pravoslavlje, i u proslosti istovetno desavanje hrvatska,srpska krajina (pravoslavni srbi) katolicki udar na pravoslavlje koji se desava u hiljadugodisnjem ponavljanju srpske istorije.

XXL

31.10.2020 22:31

Jermeniji je bolje da je pristupila NATO-u nego što sa rusima tikve sadi.