HAOS U LIBANU, "NOVA EKSPLOZIJA", NAROD SPREMIO VEŠALA! Demonstranti probili u zgrade ministarstava, ulične borbe sa policijom i stotine razbijenih glava (FOTO)

Sukobi i dalje traju, narod traži ostavke visokih zvaničnika.

Nemiri u Libanu
Nemiri u Libanu, Foto: AP/Tanjug

Demonstranti u Libanu su tokom protesta, nekoliko sati nakon što su brojni poslanici podneli ostavke, upali u Ministarstvo spoljnih poslova, ekonomije, energetike i komunikacija, kao i Udruženje banaka u prestonici Bejrutu.

Prema izveštaju Crvenog krsta, 63 povređene osobe su hospitalizovane, a 175 ih je lečio Crveni krst kao rezultat sukoba.

"Bejrut je razoružan grad ... glavni grad revolucije", je parola nakon što su tražili da odgovorni za eksploziju u bejrutskoj luci budu privedeni, istovremeno zahtevajući da se formira međunarodni istražni odbor. Demonstracija su dobile naziv "Dan obračuna".

Snage unutrašnje bezbednosti navele su na svom zvaničnom Tviter nalogu da „razumeju ogroman bes demonstranata“ i zatražile su da se obuzdaju i da mirno izraze nezadovoljstvo bez napada na javnu imovinu ili pretnje njenim zvaničnicima.

Nihad Salma, advokat koji je učestvovao u protestu, rekao je za da se umešao jer je bio građanin koji je "video da se pokolj širi po Libanu", te da "nijedan zvaničnik ne želi da okonča ovu nepravdu".

Brojni libanski poslanici podneli su ostavku 8. avgusta, nakon eksplozije koja je četiri dana ranije potresla prestonicu.

Prema izveštaju libanskog Ministarstva zdravlja, više od 6.000 ljudi je povređeno, a 160 je poginulo, a 80 se vodi kao nestalo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi