Donald Tramp
Tanjug/AP/Win McNamee
Donald Tramp

Tanjug/AP/Win McNamee

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP/Win McNamee

Američki senator Berni Sanders odlično napreduje u predsedničkoj trci, odnosno trci za demokratsku nominaciju. Naime, rezultati nove Reuters/Ipsos ankete na nacionalnom nivou otkrivaju kako je Sanders već sustigao Džoa Bajdena, čak i prestigao.

Naime, 20% ispitanika reklo je da više žele Sandersa umesto preostalih 11 kandidata Demokratske stranke.

Na drugom mestu nalazi se Džo Bajden za koga bi glasalo 19% ispitanika. S podrškom od 12% na trećem mestu je senatorka Elizabet Voren, dok je na četvrtom mestu tajkun Majkl Blumberg s podrškom od 9%.

Podsetimo, službeni kandidat Demokratske stranke za predsednika biće poznat nakon konvencije Demokratske stranke koja se održava sredinom jula.

Sanders i Voren bili su neko vreme izjednačeni, ali njena popularnost počela je naglo da opada i sada na razne načine pokušava da "povuče" Bernija potkopavajući njegovu kampanju.

Mnogi se pitaju hoće li Demokratska stranka imati "snage" da imenuje Sandersa za predsedničkog kandidata ukoliko ostane na vrhu. Naime, njegovi levičarski stavovi, iako ne radikalni, izazivaju popriličnu paniku u nekim krugovima (gde se ti njegovi stavovi smatraju i te kako radikalnim!).