Geret Jan van Dorsten
screenshoot/Youtube
Geret Jan van Dorsten

screenshoot/Youtube

Geret Jan van Dorsten, Foto: screenshoot/Youtube

Podsetimo, u oktobru je u podrumu kuće u Ruinervoldu na severu zemlje pronađena čitava porodica, šestoro dece i njihov otac.

Ceo slučaj brutalnog porodičnog zlostavljana razotkriven je nakon što je jedan sin pobegao iz zatočeništva i uz pivo u jednom lokalnom pabu ispričao kroz šta je sve prošao.

Tužioci su naveli da su jednom detetu bile vezane ruke i noge, dok je drugo celo leto moralo da provede u kućici za pse.

Osumnjičeni Dorsten se nije pojavio na sudu zato što se oporavlja od srčanog udara.

Optužen da je više puta silovao jednu ćerku i jednog sina.

U tužilaštvu tvrde da je otac držao decu u izolaciji i govorio im će ako napuste kuću doći u kontakt sa zlim duhovima, a tako ih je navodno pripremao za "sudnji dan".

Deca su i sama priznala da ih je otac zlostavljao. Tukao ih je, a često ih je i gušio i kažnjavao tako što su više sati morali da sede u ledenoj vodi.

Deca nisu bila prijavljena, nemaju dokumenta, a nikada nisu išla u školu.

Sumnja se da je otac bio pripadnik Munove sekte koja je poznata po masovnim venčanjima.

Kako se navodi, u Munovoj sekti je praksa da se non-stop radi. Ustaje se ujutro u četiri i uz malo hrane radi se do iznemoglosti, najčešće prodajući razne predmete na ulici, a zarađeni novac daje se crkvi.

Jedina satisfakcija je obećano spasenje kroz činjenicu da se deca najvećeg mesije.

Po dogmi Unifikacione crkve bračni drugovi sreću se prvi put na dan venčanja.

Kandidat za venčanje dužan je da sedam godina najpre živi u celibatu, od toga tri godine radi kao "sakupljač novca", onda mu se kompjuterski određuje bračni drug, a mesija ima ekskluzivno pravo na izbor.