DRAMA SE NASTAVLJA Dečaci spaseni iz pećine, smešteni u KARANTIN, veruje se da su ZARAŽENI, evo o kojoj SMRTONOSNOJ INFEKCIJI je reč!

Doktori su dečake izvučene iz pećine odmah hospitalizovali i smestili u karantin.

Tajland, pećina
Tajland, akcija spasavanja u pećini, Foto: Tanjug/AP

Lekari su dečake smestili u karantin zbog opasnosti od smrtonosne infekcije koja bi mogla da zahvati njihov organizam jer su boravili pod zemljom. Dakle, situacija bi mogla da bude krajnje ozbiljna.

PROŠLI KROZ PAKAO Dečaci izvučeni iz pećine i dalje u bolnici, a OVO SU PRVO TRAŽILI DA JEDU

Akcija spasavanja 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera koji su u pećini na Tajlandu zarobljeni proveli 17 dana, juče je konačno okončana. I što je najvažnije - bez žrtava!

Po izlasku iz pećine spaseni su hospitalizovani u obližnjoj bolnici kako bi se oporavili, ali na ponovni susret sa roditeljima moraće malo da pričekaju.

Oni se sada nalaze u sterilnim uslovima u sobi za izolaciju, gde im je bilo kakav kontakt sa spoljnjim svetom omogućen isključivo kroz staklo. Porodicama je rečeno da je strogo zabranjeno grljenje ili bilo kakav drugi fizički kontakt dok se deca ne podvrgnu testiranju.

ISPOVEST SRBINA KOJI JE SPASAVAO DEČAKE NA TAJLANDU U pećini je bio TOTALNI MRAK, a IVAN je otkrio ZBOG ČEGA GA JE OBUZIMALA JEZA!

Čak iako se svi testovi pokažu kao negativni, prvi kontakt dečaka i roditelja biće moguć samo sa razdaljine od dva metra, a roditelji će svakako morati da imaju zaštitna odela.

Tajland, pećina
Tajland, akcija spasavanja u pećini, Foto: Tanjug/AP

Zašto doktori uvode ovakve mere predostrožnosti?

Odgovor leži u činjenici da su tropske pećine potencijalno leglo zaraza i smrtonosnih infekcija. Ove pećine su idealna staništa raznoraznih vrsta ptica, slepih miševa i pacova koji su prenosioci svakojakih mikroba i bolesti, kao što su besnilo, Marburg virus ili neke od zaraze koje dolaze od pečuraka.

SUTRA JE PETROVDAN Srbi, JEDNU VOĆKU nikako nemojte seći nožem, a evo šta treba uraditi u zoru za duše UMRLIH

Kako dublje zalazite u pećinu, sve ste bliži svetu smrtonosnih paukova, škorpija i stonoga. 

Druga opasnost vreba iz vode unutar pećine. Krečnjak koji i nastaje iz vode, "kaplje" sve vreme, a u kombinaciji sa vazduhom koga unutar pećine ima u ograničenim količinama stvara veliku vlažnost. U pećini koju naseljavaju slepi miševi, ima dosta i patogenih pečuraka, a mulj i blato koje se stvara po ćoškovima, idealno su mesto za razmnožavanje bakterija i parazita.

I na kraju, pećine su mračna mesta u kojima se čovek često dezorjentiše, pa čak iako sa sobom nosi baterijsku lampu.

SVI SRBI U OPASNOSTI Porodica iz Beograda otišla na letovanje u Grčku, tamo su shvatili da su u GADNOM SOSU i očajni se vratili kući

 - Siguran sam da su dečaci "pokupili" histoplazmozu - rekao je Hazel Barton, jedan od ronilaca i mikrobilog specijalizovana za pećine, a kao obrazloženje za ovakvu tvrdnju navodi to da su dečaci bili u pećini punoj slepih miševa.

Histoplazmoza može da se dobije od iz izmeta ptica i slepih miševa u vlažnim staništima. Smrtonosna je kod dece u jednom od 20 slučajeva, a od ove zaraze umre i 8 odsto odraslih koji se zaraze. Izuzetno je opasna za one kojima je imunitet već oslabljen.

Manifestuje se kroz kašalj, otežano disanje i groznicu.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: VeronikaStar
  11/07/2018 - 15:13
  Mene samo interesuje jedna stvar: Ko je ovu decu doveo u tu pecinu i da li taj ima mozga?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi