Donald Tramp
Tanjug/AP

 

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 * Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi optužila je predsednika SAD Donalda Trampa za ucenu

* Dati ili uskratiti vojnu pomoć u zamenu za javnu izjavu o lažnoj istrazi je mito", rekla je Pelosi

* emokrate žele da utvrde da li je Tramp zloupotrebio moć kada je zadržao vojnu pomoć Ukrajini

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi optužila je predsednika SAD Donalda Trampa za ucenu u skandalu sa Ukrajinom, što je on, kako je rekla, već i sam priznao.

Amerikanci je izvlače iz naftalina, mrziteljka Srba se sprema za veliki povratak, svet je u velikoj opasnosti!

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 14.11.2019. 21:33 Hilari Klinton ne može da prežali poraz od Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2016. godine i sve vreme ona ga smatra nelegitimnim predsednikom. Zato se sprema za revanš. Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP Istoričar i dobar poznavalac političkih prilika u Americi Saša Adamović ovim rečima komentariše eventualni ulazak Klintonove u predsedničku trku.

 

"Dati ili uskratiti vojnu pomoć u zamenu za javnu izjavu o lažnoj istrazi je mito", rekla je Pelosi dan nakon prvog javnog saslušanja u istrazi za opoziv Trampa.

 

"Predsednik je priznao razgovor i rekao da je bio savršen. Ja kažem da je bio savršeno pogrešan, to je ucena", rekla je Pelosi.

Donald Tramp

AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp, Foto: AP Photo/Evan Vucci

 

Demokrate žele da utvrde da li je Tramp zloupotrebio moć kada je zadržao vojnu pomoć Ukrajini od 391 milion dolara kako bi izvršio pritisak na predsednika te zemlje Volodimira Zelenskog da sprovede istragu protiv svog političkog rivala Džozefa Bajdena i njegovog sina.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Tramp odbacuje optužbe da je u razgovoru sa Zelenskim tražio uslugu za uslugu i opisuje svoj telefonski razgovor 25. jula kao "savršen".

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"