Kruzer
EPA/Valda Kalnina
Kruzer

EPA/Valda Kalnina

Kruzer, Foto: EPA/Valda Kalnina

Američki mediji pisali su da je potragu pokrenula obalska straža i da su aktivno tražili mladića, ali bezuspešno. Kako su javili, straža je dobila poziv od posade broda da je mladić skočio sa palube. Kruzer je u trenutku nestanka Mahića bio na Bahamima, u glavnom gradu Nasau i ostrvu Koko Kej.

PROČITAJ JOŠ:

Porodici je rečeno da je Mahić skočio svojom voljom, zbog čega policijska istraga nije ni sprovedena.

- Uglavnom su nam svi dali zatvorene informacije. Stupili smo u kontakt sa kapetanom broda i njegovim kolegama. Svi uglavnom kažu da ništa nisu videli, niti čuli. Tokom istrage nisu uzete izjave svedoka. Oni su sami ustanovili da je uradio to svojom voljom i to je to što se tiče njih. Jedino ko može da pokrene i da preko crnogorske ambasade kontaktira tamošnje vlasti i organizuju makar još jednom potragu za njim je Ministarstvo spoljnih poslova u Crnoj Gori - rekli su iz porodice Mahić za portal CdM.

Oni su istakli da ne gube nadu i da će makar biti pronađeno telo.

- Nema nikakvog razloga da bi Enis sam skočio sa palube. Na tom brodu je fino zarađivao i nije imao nikakvih problema - navodi porodica.

PREPORUČUJEMO:

Portal CdM preneo je da je kontaktirao Ministarstvo iz kojeg im je rečeno da su upoznati sa slučajem i da će informacije dobiti uskoro.

Česta samoubistva na kruzerima

Prema pisanju sajta "Kruzlounjuz", ovo nije jedini slučaj da je neko od članova posade izvršio samoubistvo.

Tokom poslednja dva meseca, dva člana posade na brodovima ove kompanije, ali i jedan oficir na brodu firme "Selebriti kruzis" skočila su sa palube. Kako se navodi, u sva tri slučaja očigledno je reč o samoubistvu. Prema rečima profesora Rosa Klajna, od 2000. je na kruzerima 335 ljudi skošilo u more, od čega samo prošlog meseca samo 26.

I jedan Beograđanin izvršio je samoubistvo na kruzeru. Nikola Arnautović (22) početkom avgusta 2018. godine pronađen je obešen u kabini kruzera "Karnival fascinejšen" nakon što šefovi nisu hteli da mu dozvole hitno bolovanje koje je zatražio samo dva dana pre tragedije. Nakon njegove smrti pokrenuta je peticija da se kao stalni članovi posade uključe i psiholozi.