Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 

* Najnovija luda izjava američkog predsednika Donalda Trampa

* Čestitao je Poljacima invaziju nacističke Nemačke na Poljsku

* Dana 1. septembra 1939. godine snage Trećeg rajha napale su ovu zemlju i otpočele sukob koji će kasnije prerasti u Drugi svetski rat

Izjava predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, koja nikako nije smela da se desi, izazvala je nevericu javnosti.

Grmi artiljerija, bombe padaju na sve strane! Sela i gradovi su u plamenu?! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 16:31 Nastao je haos! Izraelski komandant, Foto: Youtube/Printscreen * Izraelska vojska je raketirala južni Liban posle ispaljenog baraža protivtenkovskih granata Hezbolaha * Hezbolah je prethodno uništio jedno izraelsko vojno vozilo * Libanske vlasti i zvaničnici Hezbolaha optužuju Izrael da gađa civile na jugu Libana Izraelske odbrambene snage potvrdile su u nedelju da su pucale na ciljeve unutar južnog Libana nakon što je baraž protivtenkovskih granata pogodio izraelsku vojnu bazu i vozila u blizini graničnog područja.

Tramp, zbog opasnosti od uragana "Dorijan", koji je pogodio obalu SAD, nije otišao u Poljsku na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata. Umesto njega, Ameriku je predstavljao potpredsednik, Majk Pens.

Pročitajte još:

Međutim, na konferenciji za novinare, Tramp je upitan da li ima poruku za Poljsku. Nakon što je objasnio razlog svog nedolaska, predsednik SAD je rekao da bi želeo da čestita Poljskoj.

- To je divna zemlja sa divnim ljudima. Imamo mnogo Poljaka u našoj zemlji, oko osam miliona. Volimo naše prijatelje iz Poljske, uskoro ću biti tamo- izjavio je Tramp.

Britanska vlada nema većinu u parlamentu! BREGZIT opet doveden u pitanje!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 17:31 Konzervativac otšetao u proevropsku partiju Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP * Britanski premijer ponovo u nevolji * Član njegove konzervativne partije prebegao u proevropsku stranli liberalnh demokrata * Džonson izgubio većinu u parlamentu Britanski premijer Boris Džonson izgubio je danas većinu u parlamentu kada je jedan od njegovih konzervativnih poslanika prešao u proevropsku Uniju liberalnih demokrata.

Podsećanja radi, 2. septembra obeležena je godišnjica nacističke invazije na Poljsku, čime je otpočeo Drugi svetski rat.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista