STRUČNJACI UPOZORAVAJU SVETU SE PIŠE CRNI SCENARIO! Čeka nas juriš gladnih na Evropu! Do 2030. više od 90 posto Afrike biće siromašno

Crna predivđanja Svetske banke

Migranti
Migranti, Foto: EPA

* Do 2030. godine, pojam ekstremnog siromaštva postaće gotovo isključivo afrički fenomen

* To je više u odnosu na projektovanih 55 odsto u 2015. godini, navodi Svetska banka

* Stopa smanjenja siromaštva u Africi "znatno je usporila" nakon pada cena sirovina

Četvoro od deset stanovnika afričkog kontinenta ili više od 416 miliona ljudi, živeli su sa manje od 1,90 dolara dnevno u 2015. godini, prema novom izveštaju Svetske banke.

Do 2030. godine, pojam ekstremnog siromaštva postaće gotovo isključivo afrički fenomen, jer će 90 odsto siromašne populacije sveta živeti na tom kontinentu, predviđa se u tom izveštaju.

Potonuo brod prepun ljudi! Jaka struja nabujale reke nosila putnike munjevitom brzinom! Ima mrtvih i nestalih!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 15.09.2019. 18:38 U toku potraga za preživelima. Foto: printscren youtube Na Reci Kongo potonuo je teretno-putnički brod, a 36 putnika je proglašeno nestalima, saopštila je danas policija Republike Kongo. Na Tviter nalogu policije je navedeno da je 76 osoba preživelo nesreću.

 

To je više u odnosu na projektovanih 55 odsto u 2015. godini, navodi Svetska banka, i upozorava da će do toga doći ako se ne preduzmu drastične mere, prenosi RT.

Stopa smanjenja siromaštva u Africi "znatno je usporila" nakon pada cena sirovina koji je započeo 2014. godine. To je rezultiralo negativnim rastom bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika.

 

"Dok zemlje u drugim regionima i dalje napreduju u smanjenju siromaštva, prognoze sugerišu da će siromaštvo uskoro postati pretežno afrički fenomen", navodi se u izveštaju.

Podaci su pokazali i da se javni dug afričkih zemalja u 2018. povećao na 55 posto BDP-a sa 36 posto BDP-a u 2013. godini, jer nisu primenile mere fiskalne konsolidacije i jer su efekte globalne finansijske krize pokušale da suzbiju kroz povećanje potrošnje.

PROGLAŠENA HITNA ZDRAVSTVENA SITUACIJA! Smrtonosna epidemija se širi, na hiljade ljudi MRTVO! Otkiveno ko je kriv za ovaj užas!

EH DA JE MAO ŽIV ŠTA BI REKAO KINEZIMA NA SVE OVO Kako je Kina u dva poteza matirala ZAPAD i osvojila tržište od 350 miliona ljudi

HAOS U CRKVI PUNOJ HRVATA U MINHENU Afrikanac uleteo i počeo da viče " Alahu Akbar"! Vernici skočili na njega (VIDEO)

 

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi