Migranti
EPA
Migranti

EPA

Migranti, Foto: EPA

* Do 2030. godine, pojam ekstremnog siromaštva postaće gotovo isključivo afrički fenomen

* To je više u odnosu na projektovanih 55 odsto u 2015. godini, navodi Svetska banka

* Stopa smanjenja siromaštva u Africi "znatno je usporila" nakon pada cena sirovina

Četvoro od deset stanovnika afričkog kontinenta ili više od 416 miliona ljudi, živeli su sa manje od 1,90 dolara dnevno u 2015. godini, prema novom izveštaju Svetske banke.

Do 2030. godine, pojam ekstremnog siromaštva postaće gotovo isključivo afrički fenomen, jer će 90 odsto siromašne populacije sveta živeti na tom kontinentu, predviđa se u tom izveštaju.

Potonuo brod prepun ljudi! Jaka struja nabujale reke nosila putnike munjevitom brzinom! Ima mrtvih i nestalih!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 15.09.2019. 18:38 U toku potraga za preživelima. Foto: printscren youtube Na Reci Kongo potonuo je teretno-putnički brod, a 36 putnika je proglašeno nestalima, saopštila je danas policija Republike Kongo. Na Tviter nalogu policije je navedeno da je 76 osoba preživelo nesreću.

 

To je više u odnosu na projektovanih 55 odsto u 2015. godini, navodi Svetska banka, i upozorava da će do toga doći ako se ne preduzmu drastične mere, prenosi RT.

Stopa smanjenja siromaštva u Africi "znatno je usporila" nakon pada cena sirovina koji je započeo 2014. godine. To je rezultiralo negativnim rastom bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika.

BONUS VIDEO:

 

"Dok zemlje u drugim regionima i dalje napreduju u smanjenju siromaštva, prognoze sugerišu da će siromaštvo uskoro postati pretežno afrički fenomen", navodi se u izveštaju.

Podaci su pokazali i da se javni dug afričkih zemalja u 2018. povećao na 55 posto BDP-a sa 36 posto BDP-a u 2013. godini, jer nisu primenile mere fiskalne konsolidacije i jer su efekte globalne finansijske krize pokušale da suzbiju kroz povećanje potrošnje.

 

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire