Hapšenje u Melburnu
prinstcreen
Hapšenje u Melburnu

prinstcreen

Hapšenje u Melburnu, Foto: prinstcreen

Policija je u saopštenju navela da su policajci patrolirali u ulici Velington oko 17 sati kada su ugledali 21-godišnju ženu kako hoda ulicom bez zaštitne maske. Odučili su da je uhapse nakon što je odbila da da svoje ime, prezime i adresu, prenosi Radio Sarajevo. 

Naime, država Viktorija uvela je vanredno stanje u nedelju zbog skoka u lokalnom prijenosu bolesti, a stanovnici Melburna već neko vreme moraju nositi maske prilikom svakog izlaska iz svojih domova. Kazna za nenošenje maske je 120 evra.

Može se čuti i glas muškarca koji snima celi prizor: "Skidaj se s nje". U jednom trenutku, žena nogom gurne policajku koja se pokušala da se umeša.

Potom se umešao dečko te žene objašnjavajući kako je ona izuzeta od nošenja zaštitne maske.

Za CNN-ovu podružnicu 7News kasnije je ispričao: "Strašan je način na koji su došli da nas zastrašuju. Zbog njih bi trebali da se osećamo zaštićeno zaštićeno, zar ne? Ne osećamo se zaštićeno. Samo traže svađu i žele da kazne ljude i da budu nasilnici, to nije zakonito", rekao je.

"Žena je nastavila da se opire hapšenju i morali smo da je srušimo na pod", pojasnili su.

Policija je potvrdila identitet žene u policijskoj stanici. Terete ju za opiranje hapšenju i napadu na policiju. Puštena je uz kauciju i biće pozvana na sud kada bude zakazano ročište. Nisu je kaznili zbog nenošenja maske jer za to ima opravdanje.

PROČITAJTE JOŠ