SADA VEĆ TREBA DA SE ZABRINEMO Broj umrlih upravo otišao preko 2.000! Zaraženo više od 75.000 ljudi širom sveta!

Epidemija nastavlja da se širi.

Koronavirus, Kina, Peking, Vuhan
Foto: Tanjug/AP

Epidemija koja je zahvatila Kinu odnela je više od 2.000 života - najviše mrtvih je u provinciji Hubej, epicentru bolesti - prema poslednjem zvaničnom pregledu. Do danas je zaraženo više od 75.000 ljudi.

Kina
Kina, Foto: Shutterstock

Zdravstveni zvaničnici Hubeja su u utorak prijavili 132 nova smrtna slučaja, što je značajno povećanje u odnosu na broj 93 koji je potvrđen dan ranije. Međutim, iako se broj smrtnih slučajeva ove bolesti i dalje povećava u Kini i drugim mestima, preko 13.000 pacijenata se oporavilo od zaraze, uključujući oko 8.000 u Hubeju.

Iako su se dvojica potvrđenih pacijenata sa koronavirusom u Rusiji, obojica kineski državljani, oporavili i nedavno su pušteni iz bolnice, Moskva je u utorak najavila zabranu putovanja kineskim državljanima koji žele da uđu u Rusiju radi posla, turizma ili u druge privatne svrhe. Ograničenje će stupiti na snagu u četvrtak ove nedelje.

Koronavirus, NR Kina, Foto: Shutterstock

Da bi ublažila globalni nedostatak određenih zaliha potrebnih za borbu protiv epidemije, Svetska zdravstvena organizacija najavila je da će oko 12.000 kilograma zaštitne opreme uskoro biti isporučeno u "prioritetne zemlje". Oprema će biti poslata 21 zemlji, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Ghebreiesus, koji je napomenuo da će naredne nedelje uslediti druga pošiljka u dodatnih 106 zemalja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi