Brod
Wikipedia
Brod

Wikipedia

Brod, Foto: Wikipedia

- Jedina pozitivna posledica "bregzita" je to što će Britanija, napuštajući EU, za nju postati tzv. "treća zemlja", odnosno, bićemo van evropske mreže PDV-a, i time ćemo moći da privučemo mnogo više dolazaka kruzera u naše luke, kako bi brodovi ispunili zahteve evropske poreske administracije o ulasku u makar jednu luku koja nije u EU, a radi nenaplaćivanja PDV-a na robu i usluge koje se prodaju na brodu. Zaista, na taj način bićemo nova Crna Gora - kazao je predsednik "Karnevala UK" Dejvid Dingl.

PROČITAJTE JOŠ:

On je to rekao na završnom poslovnom forumu britanske kruzing industrije "Kruz Britan" u Londonu, a na kojoj su pored dobrih poslovnih rezultata u prvom planu bile posledice po tu industriju od zvaničnog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.

Podsetimo, Crna Gora je zbog svoje geografske blizine Veneciji, odakle mnogi kruzeri u letnjoj sezoni započinju svoja krstarenja Mediteranom, i činjenice da nije u EU, postala omiljeno svratište tih brodova. Povoljnost je za Crnu Goru bila to što se na kruzeru roba iz fri-šopova i usluge koje se dodatno plaćaju na brodu, mogu pružiti po cenama oslobođenim od PDV-a, ako brod napusti fiskalnu teritoriju EU, i uplovi u luku makar jedne države koja nije članica Unije, za šta je Crna Gora i danas odlična prilika.

Komentari (1)

Cccc

13.12.2018 15:18

Ajojjjj, ovi Englezi fijuknuli, uzor im divlja plemena iz kamenjara. Strašno