DRAMATIČNO Boris Džonson izneo detalje o novom soju virusa COVID-19

Prema pisanju britanskih medija, neke studije su već pokazale da se novi soj koronavirusa mnogo lakše širi nego prvobitna "verzija"

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: AP Photo/Stefan Roušeau

Premijer Velike Britanije Boris Džonson upozorio je večeras da je novi soj korona virusa prema poslednjim podacima smrtonosniji od prethodne vrste ove infekcije, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi BBC, podatke su analizirali naučnici savetodavnog tela "New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group", koje je obavestilo vladu zemlje. Međutim, kako se navodi, ovi dokazi su još u preliminarnoj fazi. Prema pisanju britanskih medija, neke studije su već pokazale da se novi soj koronavirusa mnogo lakše širi nego prvobitna "verzija".

london, engleska
london, engleska, Foto: Tanjug

Novi soj koronavirusa prvi put je otkriven u Kentu u septembru prošle godine i od tada je postao dominantna vrsta te infekcije u Engleskoj i Severnoj Irskoj, a proširio se na više od 50 zemalja.

- Pored toga što se brže širi, izgleda da postoje dokazi da je nova varijanta korona virusa, otkrivena u Londonu i na jugoistoku zemlje, možda povezana sa većom stopom smrtnosti. Pojava novog soja koronavirusa znači da će naše zdravstvo biti pod još većim pritiskom - kazao je Džonson u obraćanju javnosti.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi