CRNA SMRT SE VRATILA! Bolest koja je umalo pokosila ljudsku populaciju dolazi na velika vrata!

Kineske vlasti saopštile su danas da leče dva pacijenta obolela od kuge.

Duhovi horor mrtvi duša raj smrt
Duhovi horor mrtvi duša raj smrt, Foto: Shutterstock

* Kod pacijenata je detektovana pneumatična kuga

* Bolest može da se razvije u tri oblika, a izaziva je bakterija

* Bez lečenja je uvek fatalna

Ovo je drugi put da je ista bolest – ona koja je svetu donela Crnu smrt – detektovana u ovoj zemlji. U maju, jedan mongolski par umro je od bubonske kuge nakon što su pojeli sirovi bubreg marmota koji lokalci koriste kao lek.

Lekari u Pekingu dijagnostifikovali su pneumoničnu kugu kod dva pacijenta iz Unutrašnje Mongolije, prenose kineski mediji.

Pacijenti se leče u Pekingu, a vlasti navode da su preduzete sve preventivne mere.

Kuga, koju izaziva bakterija i koja se prenosi ujedom buva i zaraženih životinja, može da se razvije u tri oblika. Bubonska kuga izaziva oticanje limfnih čvorova, septična kuga „napada“ krv, dok pneumonična kuga ide na pluća.

Uhvatili su nasilnika sa Vračara, više o tome pročitajte ovde: NAŠLI SU GA! Uhapšen manijak sa Vračara koji je optužen za pokušaj silovanja!

Pneumonična kuga od koje boluju pacijenti u Kini je najzaraznija i, bez lečenja, uvek fatalna, navode iz Svetske zdravstvene organizacije.

U srednjem veku, kuga je opustošila Evropu, ubivši oko 50 miliona ljudi. Danas postoje antibiotici koji mogu da pomažu u lečenju ako se bolest otkrije na vreme.

Telo starijeg muškarca pronađeno na obali Dunava!

AUTOR: Alo/Telegraf/V.M. DATUM I VREME: 14.11.2019. 10:13 - 14.11.2019. 11:13 Hitna pomoć samo konstatovala smrt. Foto: printscreen/youtube Telo muške osobe, staro oko 48 godina, isplivalo je danas na obali Dunava u Batajnici. Danas je došlo do oružanog napada u Nišu, više o tome pročitajte ovde: VEST UPRAVO STIGLA Napadač otvorio vatru u Nišu!

Uprkos verovanju da je kuga iskorenjena, ona se u poslednje vreme vraća na velika vrata.

Od 2010. do 2015. više od 3.248 slučajeva kuge zabeleženo je u svetu, uključujući i 584 smrtna slučajeva. Tri najproblematičnije zemlje su Kongo, Madagaskar i Peru.

Bonus video - Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi