Duhovi horor mrtvi duša raj smrt
Shutterstock
Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

Duhovi horor mrtvi duša raj smrt, Foto: Shutterstock

* Kod pacijenata je detektovana pneumatična kuga

* Bolest može da se razvije u tri oblika, a izaziva je bakterija

* Bez lečenja je uvek fatalna

Ovo je drugi put da je ista bolest – ona koja je svetu donela Crnu smrt – detektovana u ovoj zemlji. U maju, jedan mongolski par umro je od bubonske kuge nakon što su pojeli sirovi bubreg marmota koji lokalci koriste kao lek.

Lekari u Pekingu dijagnostifikovali su pneumoničnu kugu kod dva pacijenta iz Unutrašnje Mongolije, prenose kineski mediji.

Pročitajte još:

Pacijenti se leče u Pekingu, a vlasti navode da su preduzete sve preventivne mere.

Kuga, koju izaziva bakterija i koja se prenosi ujedom buva i zaraženih životinja, može da se razvije u tri oblika. Bubonska kuga izaziva oticanje limfnih čvorova, septična kuga „napada“ krv, dok pneumonična kuga ide na pluća.

Pneumonična kuga od koje boluju pacijenti u Kini je najzaraznija i, bez lečenja, uvek fatalna, navode iz Svetske zdravstvene organizacije.

U srednjem veku, kuga je opustošila Evropu, ubivši oko 50 miliona ljudi. Danas postoje antibiotici koji mogu da pomažu u lečenju ako se bolest otkrije na vreme.

Telo starijeg muškarca pronađeno na obali Dunava!

AUTOR: Alo/Telegraf/V.M. DATUM I VREME: 14.11.2019. 10:13 - 14.11.2019. 11:13 Hitna pomoć samo konstatovala smrt. Foto: printscreen/youtube Telo muške osobe, staro oko 48 godina, isplivalo je danas na obali Dunava u Batajnici. Danas je došlo do oružanog napada u Nišu, više o tome pročitajte ovde: VEST UPRAVO STIGLA Napadač otvorio vatru u Nišu!

Uprkos verovanju da je kuga iskorenjena, ona se u poslednje vreme vraća na velika vrata.

Od 2010. do 2015. više od 3.248 slučajeva kuge zabeleženo je u svetu, uključujući i 584 smrtna slučajeva. Tri najproblematičnije zemlje su Kongo, Madagaskar i Peru.

Bonus video - Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se