Vučić, Cipras, Borisov, Dančila
Tanjug/Dragan Kujundžić 22.12.18
Vučić, Cipras, Borisov, Dančila

Tanjug/Dragan Kujundžić 22.12.18

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić 22.12.18

Na fotografijama koje su obišle gotovo ceo svet može se videti kako bugarski šef vlade na noćnom ormariću drži zlatne poluge, pištolj i svežanj pozamašne količine novca.

„Ja sam samo osoba s ljudskim potrebama.” objasnio je bugarski premijer Bojko Borisov u spektakularnom razgovoru za nemački Frankfurter Algemeine Sontagscajtung, u kojem je priznao kako ga je u središte skandala s procurenim ilegalno snimljenim fotografijama iz njegove spavaće sobe, doveo sopstveni nesmotreni seksualni život. „Lepa žena me može dekoncentrisati i navesti da olabavim bezbednost.” poručio je, dodavši kako su njegovi neprijatelji iskoristili njegov 'trenutak slabosti' kako bi mu se ušunjali u sobu i podmetnuli mu velike količine novca i zlatne poluge.

Za sve su krivi oligarsi koji ga još od letos pokušavaju da ga svrgnu s vlasti jer im se ne sviđaju reforme bankarskog sistema koje je Bugarska implementirala posljednjih deset godina kako bi bila primljena u tzv. čekaonicu eurozone.

Premijer je u razgovoru objasnio kako je bankarski sistem Europske unije, a time i Bugarske toliko čvrst, da kriminalni milje više ne može da bezbrižno pere novac kao što je to bilo moguće do sada.

„To je maslo bugarskih komunista i staljinista.” kazao je Borisov.