Bregzit, tuča, London
Printscreen Twitter
Bregzit, tuča, London

Printscreen Twitter

Bregzit, tuča, London, Foto: Printscreen Twitter

* Nemački automobilski koncern BMW priprema se za 31. oktobar

* Na dan BREGZIT-a prekidaju proizvodnju na dva dana

* Sa dobavljačima spremili nekoliko planova za crni scenario

Nemački proizvođač automobila BMW zatvoriće svoju britansku fabriku u Oksfordu na dva dana oko datuma BREGZITA, izjavio je jedan od funkcionera ove fabrike.

"Preduzeli smo prvi konkretni korak kako bi prekinuli proizvodnju vozila 31. oktobra i 1. novembra u našoj fabrici u Oksfordu", rekao je Nikolas Peter, financijski direktor BMW-a novinarima za vreme izložbe autombila u Frankfurtu.

Rano jutros britanski parlament odbacio poslednji predlog novog premijera!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 10.09.2019. 07:22 Šta će biti sa Bregzitom? Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP Britanski parlament odbacio je predlog premijera Borisa Džonsona da raspiše izbore, glasajući rano jutros protiv tog predloga. Da bi se raspisali izbori, parlamentu je bilo potrebno 434 glasova, odnosno dve trećine od 650 predstavnika u Donjem domu parlamenta, prenosi Rojters AUTOR: Alo/AMN/V.M.

 

Ta odluka je donesena zajedno s dobavljačima kako bi se "osigurala logistička bezbednost fabrike iz koje izlaze modeli marke Mini", precizirao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Uprkos nizu neuspeha u britanskom parlamentu, premijer Boris Džonson je u utorak ponovio da neće tražiti novo odlaganje BREGZIT-a predviđenog za 31.oktobar. BMW treba, kao i drugi proizvođači u Velikoj Britaniji, da pripremi na  BREGZIT bez sporazuma. Za svoju fabriku u Oksfordu kompanija ima više planova, a jedna od alternativa je ukinuti jednu proizvodnu liniju bez obzira na mogući pad proizvodnje. U slučaju nepostizanja sporazuma, na snagu će stupiti carinska pravila WTO-a, što znači lošiju situaciju od postojeće, pa ćemo morati podići cene na raznim tržištima, čime će se smanjiti prodaja, a time i proizvodnja, objasnio je financijski direktor.

Britanski parlament ponovo je odbio prevremene izbore Ostali proizvođači su već upozorili na drastične posledice u slučaju BREGZIT-a bez sporazuma. U julu je francuski proizvođač automobila PSA naveo da je spreman u slučaju takvog scenarija premestiti britansku fabriku Ellsmere Port u kontinentalnu Europu, rekao je šef Karlos Taveres u razgovoru za Financial Times.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT