Konvoj turske vojske
Youtube/Printscreen
Konvoj turske vojske

Youtube/Printscreen

Konvoj turske vojske, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Militanti Hadžat Tahrir al Šama blokirali su autoput na severozapadu Sirije

* Ne dopuštaju turskim snagama da prođu ka južnom Idlibu

* HTŠ ne dozvoljava turskim snagama da grade novu osmatračnicu

Kako se izveštava, Hadžat Tahrir Al-Šam danas je napravio problem na severozapadu Sirije, jer opozicioni aktivisti tvrde da je džihadistička grupa blokirala ključni autoput u provinciji Idlib.

Dva ruska suhoja Su-34 zadesio stravičan haos! Krhotine letele na sve strane! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 06.09.2019. 19:36 - 06.09.2019. 19:45 Objavljeni jezivi detalji. Foto: screenshoot/Youtube Tokom trenažnog leta u regionu Lipetsk, sudarila su se dva borbena aviona Su-34; srećom, piloti su uspeli da spuste oba aviona, javlja ruska REN-TV. Prema izveštajima, vojni avioni su se sudarili u vazduhu zbog gubitka vizuelnog kontakta.

Prema izveštajima opozicije, Hadžat Tahrir Al-Šam sprečava turske oružane snage da uspostave osmatračnicu duž autoputa Alepo-Latakija (var. Magistralni put M-4).

Pročitajte još:

 

Izveštaji kažu da je Hadžat Tahrir Al-Šam sprečio turske trupe da uspostave osmatračnicu duž autoputa između gradova Džisr Al-Šugour i Idlib.

Turska je želela da uspostavi ovo posmatračko mesto duž autoputa Alepo-Latakija kao deo sporazuma s ruskim oružanim snagama.

Ono što je još važnije, ovaj autoput je strateški put za opskrbu Hadžat Tahrir Al-Šama, koji drži kontrolu nad većim delom provincije Idlib, uključujući grad Idlib i delove Džisr Al-Šugour.

Digao više od hiljadu vojnika na noge, 200 oklopnjaka i pozvao srpske tenkiste! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 06.09.2019. 19:39 - 06.09.2019. 19:55 Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem počele su u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Područje Džisr Al-Šugoura u potpunosti kontrolišu džihadističke grupe, uključujući Turkestansku islamsku partiju, sastavljenu od stranaca.

Turska trenutno ima dvanaest posmatračkih mesta na severozapadu Sirije; uspostavljeni su ubrzo nakon sporazuma iz Sočija 17. septembra 2018. između turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista