Raš Limbo
Tanjug/AP
Raš Limbo , Foto: Tanjug/AP

Limbova supruga Katrin je vest objavila u svojoj radio emisiji.

- Kao što mnogi od vas znaju, izgubiti voljenu osobu je užasno teško, čak i više kada je ta voljena osoba veća od života - rekla je ona.

- Na mnogo načina njegova radio emisija bila je poput velikog praska konzervativnog medijskog univerzuma. Raš Limbo Šou pomogao je popularizaciji političkog radio-formata - preneo je CNN.

Prema navodima američkih medija, Limbo je 32 godine bio voditelj emisije “The Rush Limbaug Show”, koju je pratilo na milione ljudi.

Kako tvrdi CNN, Limbo je u prvi plan stavljao konzervativne ideje, a navodno bi često otišao i u “vode teorija zavera” i davao teške komentare na temu rase i polove i na taj način izazivao brojne kontroverze.

Primera radi, Limbo je ponudio izvinjenje glumcu Majkl Džej Foksu pošto ga je optužio da preteruje sa Parkinsonovom bolešću. Takođe, često je napadao bivšeg predsednika Baraka Obame, govoreći da on ne bi trebalo da se kandiduje za šefa države, zato što je rođen van Amerike.

Poslednjih godina bio je zdušni zagovornih teorija “duboke države” i pružao podršku sada već bivšem predsedniku Ameriku Donaldu Trampu, koga je smatrao za prijatelja.

Takođe, Limbo je navukao bes javnosti zbog svojih stavova o korona virusu, pošto je smatrao da ova infekcija ne postoji, te da je reč o “običnoj prehladi”. Ovaj radio-voditelj držao je do mišljenja da se pandemija koristi kao oružje mejnstrim medija kako bi se blatio Tramp i umanjile njegove šanse da bude ponovo izabran na funkciju predsednika SAD.

BONUS VIDEO:

Počitajte još: