Božija droga
MUP
Božija droga

MUP

Droga, Ilustracija Foto: MUP

Ozloglašeni meksički kralj droge Hoakin "El Čapo" Guzman (61) lično je mučio i ubijao svoje rivale, svedočio je pred sudom u Njujorku njegov bivši telohranitelj Isaijas Valdes Rios.

PROČITAJ JOŠ:

Nekadašnjem šefu Sinaloa kartela, koji je 2017. izručen SAD, preti doživotna robija, a protiv njega je podignuta optužnica po 17 tačaka. Tereti se, između ostalog, za trgovinu narkoticima i pranje novca

Valdes Rios kaže da je prisustvovao ubistvu trojice članova neprijateljskih kartela. Jednom prilikom uhvaćena su dvojica bivših pripanika Sinaloe nakon što su prebegli u bandu Los Zetas. Oni su proglašeni izdajnicima i "El Čapo" ih je lično tukao više od tri sata.

Žoakin Guzman El Čapo

Profimedia

Žoakin Guzman El Čapo, Foto: Profimedia

- Izgledali su kao krpene lutke, sve kosti su im bile polomljene i nisu mogli da se pomeraju. Hoakin je i pored toga nastavio da ih udara granom i svojim vatrenim oružjem – priseća se telohranitelj.

Dvojica prebega su, kaže, posle odvedena na veliku lomaču gde ih je narko bos prokleo, pa upucao u glavu pre nego što su njihova tela spaljena. Naime, hteo je da se potpuno otarasi kostiju.

PREPORUČUJEMO:

Treća Guzmanova žrtva čijoj je smrti Rios prisustvovao bila je član Areljano Feliks kartela.

- Peglom su mu izgoreli leđa, majica mu se potpuno zalepila za kožu. Po celom telu je imao opekotine od upaljača iz kola, a stopala su mu izgorela – svedoči telohranitelj.

Čoveka su posle držali zaključanog u šupi danima da bi ga tek onda doveli na groblje sa povezom preko očiju. Guzman je krenuo da ga ispituje i onda ga iznenada upucao usred odgovora. Njega su, dok je još bio živ i borio se za vazduh bacili u raku i zatrpali, priseća se Rios, koji je i sam jedva izvukao živu glavu jer je “El Čapo” neko vreme sumnjao da ga potkrada.

Svedok je inače bivši specijalac meksičke vojske, a za Guzmana je počeo da radi početkom 2000-ih. Njega čeka duga robija, ali se nada da će mu kazna biti smanjena ako bude sarađivao.