B. Klinton/G. Maksvel
shutterstock/printskrin youtube
B. Klinton/G. Maksvel

shutterstock/printskrin youtube

B. Klinton/G. Maksvel, Foto: shutterstock/printskrin youtube

Bivši predsednik SAD-a Bil Klinton navodno se 2014. godine sastao na "intimnoj" večeri sa Gislejn Maksvel koja je optužena za podvođenje žena, a poznato je da je ona bila u kontaktu sa Džefrijem Epstajnom, milijarderom koji je regrutovao devojčice.

Izvor je rekao za "The Daily Beast" da je „ovo intimna večera sa Klintonom Los Anđelesu. Razmislite o svim ljudima koje Klinton poznaje u ovom gradu, a tu je prisutna i Gislejnova.

Drugi izvor potvrdio je sastanak sa novinarom "The Daily Beast" i dodao da je Klintonov PR tim odahnuo što sastanak u to vreme nije dospeo na naslovne strane, pošto je Maksvelov odnos sa Epstajnom već bio poznat javnosti.

Par se navodno upoznao u Krosrouds Kitčenu, žarištu poznatih i milionera na aveniji Melrose. U noći njihovog susreta u zgradi su bili i poznati glumci poput Brusa Vilisa.

Klinton i Maksvell sastali su se sa zajedničkim prijateljem Stiveom Bingom, producentom i velikim demokratskim donatorom koji se ubio ove godine. Nije jasno da li je njegovo samoubistvo imalo bilo kakve veze sa umešanošću u ljude poput Gislejn Maksvel.

- Oni se uvek bore protiv izveštavanja, a ne da su to uradili. To je problem - anonimno je rekao jedan Klintonov prijatelj.

U novoj knjizi pod nazivom „Prikladna smrt: misteriozna smrt Džefrija Epstajna“, autori Alan Gudman i Danijel Halper tvrde da je Klinton imala aferu sa Gislejn Maksvel, koja je nedavno privedena zbog svoje umešanosti u zločine Džefrija Epstajna.

Klinton je nastavio da održava vezu i sa Makvelovom i sa Epstejnom dugo i nakon što su obojica bili izloženi kao seksualni prestupnici. Zapravo, Makvel je dobila sudski spor u vezi sa Epstejnovom trgovinom ljudima 2009. godine.

Nedavni izveštaji sugerišu da je Makvel spremna da u potpunosti sarađuje sa istražiteljima i imenuje imena osoba visokog profila koje su učestvovale u Epstajnovom lancu trgovine ljudima.

U intervjuu za "The Sun", Epstajnov bivši poslodavac Stiven Hofenberg rekao je da Makvel "zna sve" i da će "totalno sarađivati" nakon njenog hapšenja.

Skup otvorenih dokumenata sa prethodnog građanskog suđenja između Makvela i Virdžinije Gufri, jedne od najotvorenijih i najizraženijih žrtava Džefrija Epštajna, ukazala je da je Klinton viđen na Epstajnovom privatnom ostrvu sa dve mlade devojke. U svom svedočenju, Gufri je rekla da se seća da joj je Epstajn rekao da mu je Bil Klinton dugovao neke usluge.

Pročitajte: