Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

* Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa

* Odbori prikupili dokaze o direktnoj povezanosti tih dokumenata, uključujući informacije od ogromnog značaja, sa optužbama da je predsednik zloupotrebio moć za ličnu političku dobrobit

* Odbijanjem da predaju dokumenta, među kojima je beleška o naporima da se zaplaše zaposleni, kao i o komunikacijama u kojima je Tramp od Ukrajine tražio političke istrage

Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa, saopštili su danas poslanici Predstavničkog doma Kongresa koji predvode istragu.

Upozorenje glavnog stratega: Spremite se za period bez Trampa!

AUTOR: Kurir; D.K. DATUM I VREME: 22.10.2019. 12:56 Američki predsednik Donald Tramp biće smenjen za šest nedelja, upozorio je Stiv Benon, bivši glavni strateg predsednika SAD i prvi čovek portala Brajtbart njuz (Breitbart News).

 

Adam Šif, predsednik Obaveštajnog odbora, Eliot Engel, predsednik Odbora za spoljne poslove, i Karolin Maloni, vršilac dužnosti predsednika Nadzornog odbora, naveli su u pismu zameniku državnog sekretara Džonu Salivenu da smatraju odbijanje Bele kuće da se povinuje nalogu sub poena "opstrukcijom zakonitih funkcija Kongresa i istrage o impičmentu".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Dodaje se da su odbori prikupili dokaze o direktnoj povezanosti tih dokumenata, uključujući informacije od ogromnog značaja, sa optužbama da je predsednik zloupotrebio moć za ličnu političku dobrobit, prenosi Rojters.

"Odbijanjem da predaju dokumenta, među kojima je beleška o naporima da se zaplaše zaposleni, kao i o komunikacijama u kojima je Tramp od Ukrajine tražio političke istrage, Stejt department ukazuje na to da ti dokumenti podržavaju optužbe protiv predsednika i drugih", navodi se u pismu.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke.