Bašar al Asad
Printscreen/Youtube
Bašar al Asad

Printscreen/Youtube

Bašar al Asad, Foto: Printscreen/Youtube

Sirijska vlada je hitno poslala cisterne sa vodom u Hasaku nakon što su turske snage onemogućile snabdevanje vodom skoro milion ljudi.

Pročitajte još:

Sirijska vlada je u petak poslala mnoštvo cisterni pijaće vode za stanovnike Al-Hasake, u kojoj su pojedine četvrti bile bez vode i do 20 dana.

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA), sirijska vlada je postavila nekoliko cisterni kako bi ublažila patnje ljudi severoistočne Sirije "što je rezultat terora turskih okupacionih snaga i njihovih plaćenika koji i dalje vrše zločin prema više od milion civila u Al-Hasaki, deveti dan zaredom, ne dajući vodu narodu. "

Sirija

EPA

Sirija, Foto: EPA

Turske grupe prestale su sa pumpanjem vode sa stanice Alouk u blizini grada Ras al-Ajna, koji je trenutno pod njihovom kontrolom.

Oni su prekinuli snabdevanje vodom Al-Hasake od 13. avgusta, dok je nekoliko oblasti u gradu više dana patilo bez vode zbog lošeg ispumpavanja.

Sirija

Shutterstock

Sirija, Foto: Shutterstock

Situacija je postala neverovatno teška za narod Al-Hasake, jer je trenutna pandemija COVID-19, u kombinaciji sa gorućom vrućinom, stvorila neizdrživu humanitarnu krizu u ovom delu Sirije.

Militanti koje podržavaju Turci su u dva navrata za poslednja dva meseca prekinuli snabdevanje vodom stanovnika Al-Hasake; to je navelo sirijsku vojsku da pošalje pojačanje u region u pripremi za potencijalnu operaciju ako se to i dalje bude dešavalo.

Da li će sirijska vojska uskoro osloboditi Iblib i severoistočnu Siriju od džihadista i turskih okupatora?

 

Preporučujemo: