Džo Bajden, Donald Tramp
Tanjug / AP
Džo Bajden, Donald Tramp

Tanjug / AP

Džo Bajden, Donald Tramp, Foto: Tanjug / AP

- Tramp je i jutros ponovo "tvitnuo" nešto, i ja ga zovem "Predsednik Tviti", rekao je bivši potpredsednik SAD, naglašavajući da Tramp mora da se fokusira na probleme, umesto da troši vreme na Tviteru, i ubrza oslobađanje sredstava iz novog paketa mera namenjenog oporavku zemlje od pandemije.

Bajden je poručio da je zemlji više nego ikada potreban ozbiljan lider, i da zemlja mora da se otvara, a da to nije moguće dok Tramp sedi na novcu privrednika i tvituje.

Tramp, koji je česta meta na društvenim platformama, Bajdena naziva Uspavani Džo, u nameri da istakne da on nema kondiciju i energiju za funkciju za koju se kandiduje.

Donald Tramp

EPA

Donald Tramp, Foto: EPA

Predsednik SAD još nije komentarisao nadimak koji mu je Bajden dao, ali mediji ocenjuju da je Tramp već gospodar davanja nadimaka.

Pisali su da su na listi talenata američkog predsednika, pored dara za ekonomiju i održavanja Tviter naloga aktivnim, i oni za pravljenje aluzija na račun političkih protivnika i davanje nadimaka.

Na samom početku Trampove političke karijere "etikete" su bile rezervisane za konkurente.

Tako je nekadašnjeg guvernera Floride Džeba Buša, Tramp nazvao "kilavim", senatore Kruza "lažljivim Tedom", a Rubija - "mali Marko".

Supruga bivšeg predsednika SAD Bila Klinoton postala je "pokvarena", "kreketuša" i "bezdušna" Hilari.

Džo Bajden

Tanjug / AP

Džo Bajden, Foto: Tanjug / AP

Pamte se i nadimci koje je dao protivkandidatima "Ludi Berni Sanders" i "mini Majkl Blumberg", ali i "Pokahontas Elizabet Voren" zbog aluzije na njeno domorodačko poreklo.

Lidera Severne Koreje Kim Džog Una nazvao je "Roketmen" (čovek raket), zbog čestih lansiranja raketa i toj zemlji, a sirijskog predsednika Bašara al Asad, koga je pokušavao da svrgne, "životinja Asad".