OKUPLA SE ZLOČINAČKA DRUŽINA! Bajden dobio specijalan poziv, željno iščekuju da ga vide! Sve spremno za novi rat!

NATO planira samit u Briselu početkom sledeće godine nakon što novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden preuzme dužnost.

Džo Bajden
Džo Bajden, Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio je danas da, međutim, još nije određen tačan termin za samit lidera 30 zemalja članica.

"Pozvao sam novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena da naredne godine prisustvuje samitu NATO-a u Briselu. Radujem se našoj budućoj saradnji", izjavio je danas Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu na kojoj je najavio video konferenciju saveza na ministarskom nivou sutra i prekosutra, 1. i 2. decembra.

Da li će SAD započeti novi rat?

Ukupan broj glasova: 743

  • Da: 84% (621)
  • Ne: 16% (122)

Samit Severnoatlantske alijanse na nivou šefova država i vlada zemalja članica mogao bi da bude održan u maju ili u junu naredne godine, u zavisnosti od Bajdenovog rasporeda poseta u inostrantsvu, saznaje Blumberg iz anonimnog, dobro informisanog izvora u sedištu alijanse.

Stoltenberg je pohvalio Bajdena kao "snažan oslonac NATO-a", a Severnoatlantski savez će nastojati da što pre uspostavi kontakte i sa novoizabranim predsednikom SAD i sa njegovom administracijom jer su Trampove optužbe da evropski saveznici izdvajaju premalo novca za NATO, uzdrmale alijansu u kojoj SAD imaju dominantnu ulogu.

Jens Stoltenberg, NATO
Jens Stoltenberg, NATO, Foto: Tanjug

Pred Severnoatlantskim zavezom je donošenje ključne odluke o sudbini misije u Avganistanu.

Naime, Tramp je neočekivano, doneo unilateralnu odluku o smanjenju američkog vojnog kontingenta u Avganistanu na 2.500 vojnika do 15. januara, zbog čega su saveznici morali da reaguju na brzinu kako bi se zaštitila misija alijanse u toj zemlji razorenoj višedecenijskim građanskim ratom.

"Cena ostanka je naravno kontinuirano vojno prisustvo u Avganistanu, a to će nas koštati i novca i ljudskih života, ali je cena napuštanja Avganistana ugrožavanje postignutih rezultata", predočio je Stoltenberg.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi